View Single Post
Vechi 23.10.2016, 14:55:40
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Revin la impresia ca ne intoarcem, in istorie, prin anii 30...
Si cand spun asta am in vedere, mai intai, la ce se intampla in lume, nu doar la noi.
Daca facem politica lui nea Nicu, neglijind semnele transformarilor din jur, vom sfarsi ca el.
In ce ma priveste, desi nu ma pricep la politica (pe care o consider o stiinta aparte insa care are soarta fotbalului - toata lumea se pricepe desi toti spun si fac doar tampenii), nu pot sa nu remarc cateva fenomene din jurul nostru:
1) de-o vreme isi tot arata muschii si pistoalele cativa megahaiduci;
2) timpul negocierilor calme a trecut; dar este dorit tot mai intens de unii lideri;
3) problema diferentelor religioase s-a acutizat; intoleranta este evidenta; sunt omorati oameni, in chip bestial, numai in baza faptului ca au o anumit credinta (de obicei crestini);
4) fortele de ordine din majoritatea tarilor par neputincioase atunci cand are loc un atac organizat; atentatele au devenit o obisnuinta stranie;
5) intre crestini au loc tot mai mari si urate dispute - mascarada cu Sinodul e doar un exemplu;
6) pe ansamblu atmosfera e tensionata si miroase-a praf de pusca;
7) oamenii intra si ies in tot felul de asociatii dubioase, condusi, parca, de o mana priceputa in a manevra marionete.

In acest context general, eu as fi mai atent la declaratiile Presedintelui. Cat priveste Patriarhia, inca mai multa vigilenta/prudenta as gasi ca fiind necesare acum.
Asta e pozitia mea.
Iar agitatii morbizi, prapastiosi si sumbri ca unii de pe forum, nu aduc nici un folos acum; dimpotriva, sporesc impresia de scapare a lucrurilor de sub orice control.
Stridentele si isteria generalizata amintesc, clar, de conduita poporului german din preajma celui de-al doilea razboi mondial. Pe acest fond, mici Hitleri, ici si colo, pot fi oricind solutia disperata a unei nebunii colective subterane care isi cauta portita sa se manifeste.
Am o singura dilema: de unde se va ridica noul Hitler?
Presupun insa ca e unul de tip nou, compus, cu o mana in est, un picior in vest, pieptul prin sud-est si capul, cine stie, poate chiar pe undeva prin preajma Romaniei...
Reply With Quote