Citat:
În prealabil postat de ioan67
Moshule, sa ma ierti, am alta opinie.
Depinde de noi, iata, sa nu sarim cu iuteala asupra declaratiilor Presedintelui sau, dimpotriva, sa ne repezim ca glontul din pusca.
Depinde de noi daca ne exprimam cu termeni ireverentiosi fata de omul care detine cea mai importanta demnitate in stat sau sa ne exprimam cu decenta si chiar cu respectul potrivit. Tot de noi tine sa nu mai afirmam, din proximitatea Sfantului Altar si de la inaltimea demnitatii preotesti in care isi pune nadejde tot crestinul, ca unii care vor anormalitate au locul dupa gratii la zoo.
Mai tine de noi si sa ne exprimam dezacordul fata de prea multele fapte nedemne, ca sa nu formulez altfel, ale unor foarte inalti si importanti oameni ai Bisericii. Fapte binecunoscute, desi noi nu le trambitam cum fac altii.
Tot de noi tine sa alegem discordia permanenta intre oamenii din aceeasi tara SAU, dimpotriva, sa optam pentru ingaduinta mijlocita cu intelepciune si alte virtuti crestinesti.
Si inca, multe altele avem de ales, fiind strict treaba noastra, cata vreme Bunul Dumnezeu ne-a dat deja toate, absolut toate mijloacele necesare pentru a trai omeneste si in mod binecuvantat, crestinesc.
Si in primul rand, da, depinde de noi daca si cum ne rugam. Iar asta pana la un punct, totusi...:)
|
Depinde de noi, ce? Faptul ca eu si cu tine, avem un dialog, NU INSEAMNA ABSOLUT NIMIC! Ce motivatie sta in spatele dialogului? De obicei vanitatea! Omul tine nu doar sa-si spuna parerea, ci s-o si impuna pe-a lui daca se poate, fiind incredintat (stie el de ce!!!) ca are perfecta dreptate. Per total, toata lumea are dreptate. De ce? Stie ea de ce si nu trebuie sa dea socoteala, prostilor... Pentru ca, DA, cei de alta parere sunt INTOTDEUNA niste prosti, sunt... "niste tarani", sunt... "niste fanatici"!!
Tu, Cezar, cunosti bine dedesubturile acestor "coerente" pentru ca ai avut ocazia sa le studiezi si esti in... elementul lor. Privind pe cat posibil, obiectiv, ti se pare ca primarul unui oras, este aparatorul intereselor celor de care a fost votat? Cu siguranta, NU! De-a lungul timpului, cetatenii orasului isi exprima (in general pe rand) indignarea, sau inghit regulat noduri dureroase, stiind ca se lupta cu morile de vant. Pentru ca la alegeri - surpriza! - primarul este de departe "cel ales de prostime"!
Eu sunt convins ca cel putin 80% dintre greci NU sunt de acord cu casatoriile intre homosexuali. Si totusi rezultatul e altul, din pacate. Eu sunt convins ca marea majoritate a statelor care au votat o astfel de anomalie, sunt constienti ca au luat aceasta hotarare impotriva propriei constiinte (care se raporteaza in primul rand la Dumnezeu si fata de Dumnezeu), dar daca li s-a sugerat sa faca asa fiindca "da bine" in randul celor fara prea mult discernamant, de ce si in numele cui sa lupte, din moment ce nimanui nu-i pasa? Daca vor aparea probleme, cei ce le vor avea atunci, n-au decat sa le schimbe, nu?
Lumea e tare ciudata, Cezar. Ea este in stare sa iasa in strada pentru un caine sau un urs, dar mai greu pentru un copil omorat de caine! Ea iese in strada pentru "o sugestie" de vinoatie, in urma unei nenorociri ca cea de la Colectiv, dar nu vede pe Dumnezeu deasupra, care are planul Lui, iar spanzurarea lui Raed Arafat, sau Piedone, sau Ponta (nu sunt fan Ponta, dar in acel caz tot victima a fost), nu rezolva "planul", ci il complica mai rau.
Ei, tocmai de aceea spun ca, dincolo de atitudini mai mult sau mai putin ostile sau violente, ar trebui sa ne gandim cam care-ar fi planul lui Dumnezeu si sa incercam pe cat ne sta in putere, sa rezonam cu el.
Cat despre "mai marii bisericii" la care faci aluzie, ma doare sufletul si crede-ma, sunt atat de ipocrit ca nu le prea dau circumstante. In mintea mea, noi avem voie sa gresim, dar ei nu, pentru ca ne smintesc si ne dezbina. Totusi, inainte de orice, sunt si ei tot oameni supusi pacatului. Munca lor interioara, n-o cunoastem noi. Ca si noi, se spovedesc, se caiesc, se indreapta. Cel putin asa cred. Iar daca nu, stie Dumnezeu ce are de facut, nu asteapta sfaturile si judecatile mele!...
Despre "anomalii", cred ca locul celor care se complac in anomalii, nu este nici dupa gratii, nici la zoo, cu conditia sa nu indrazneasca sa puna semnul egal cu normalul si firescul lasat de Dumnezeu. Altfel, daca noi legalizam anomalia, in loc s-o ducem la zoo, cand se pretinde egala cu firescul, cred ca ar trebui sa ne treaca prin cap ca ne semnam sentinta pentru mania lui Dumnezeu, catre care tot spunem mereu: "Doamne, faca-se-n voia Ta!"