Presedintele a indemnat la calm, la respectarea principiilor democratice, la respect, la o conduita sociala compatibila cu statutul de cetatean al unui stat de drept.
Nu a spus ca e impotriva modificarii Constitutiei, ci doar ca isi asteapta randul ca sa isi exercite rolul prevazut de statutul sau. Deocamdata nu doreste sa fie fortat in vreun fel. Este un om disciplinat si invita la aceeasi masura.
Cand va declara sau va face altceva, atunci avem motiv real sa spunem ce au spus unii dintre colegi pe aici. Deocamdata facem valuri coleroase si demonstram o tendinta marcata spre stridente si impulsivitate in abordarea unor probleme sociale importante si delicate.
A spune ca "Presedintele sustine pacatul" este nu doar o impolitete, ci o insulta gratuita. Cand va face asta, da, vom afirma impreuna acest lucru. Ma alatur de pe acum.
Dar pana atunci voi continua sa va rog sa avem putina cumpatare fata de ce se intampla in prezent in tara noastra. Nu dovedim deloc maturitate si intelepciune, sa fiu iertat de opinie. Dimpotriva, daca se va continua pe tonul asta si in maniera asta de presiune evidenta cu efuziuni de tot soiul, eu cred ca vor creste sansele unui esec. Sau, chiar daca se va atinge scopul, momentan, vor urma polite de platit in diverse circumstante ulterioare. Nu asa se opereaza schimbari sociale! Aceasta e pozitia mea.
Last edited by ioan67; 24.10.2016 at 05:16:00.
|