View Single Post
Vechi 24.10.2016, 14:51:20
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Singura problema e ca deocamdata nu s-a intamplat nimic care sa justifice furia de pe forum si din unele medii de pe la noi. Iar eu incerc doar sa ii tin piept, atat cat ma pricep.
Credeam ca ai inteles din celalalt mesaj, rostul si rolul crestinului. Haide sa nu privim personal, ci sa ne raportam asa cum trebuie, la Cel ce ne vegheaza pe toti. Ca daca ne raportam la vanitate, nu se intampla decat asa cum spuneam ceva mai inainte: "Doar EU am dreptate! Rationamentul meu e perfect OK! Ceilalti sunt prosti, sunt tarani, sunt fanatici!"

Este normal ca efectul unor vorbe absolut penibile spuse de Presedinte, sa starneasca murmur pe alocuri, iar prin alte parti un adevarat vacarm. Acesta e un semn ca omului ii pasa. O data ii pasa pentru ca este vanitos si tine sa-si exprime dezacordul. Probabil asta te deranjeaza pe tine,(furia de pe forum) fara sa sesizezi ca faci parte din aceeasi categorie. Dar mai ales ii pasa de viitorul neamului sau, nicidecum ca nu ar fi tolerant cu diverse categorii de pacatosi. Pacatul in sine NU poate fi judecat de noi, asta e foarte clar. Dar de noi depinde (tragem nadejde!!) daca intr-un viitor oarecare, copiii nostri nascuti si educati in aceasta tara, vor mai avea concret notiunea normalului, notiunea firescului, notiunea rusinii la urma urmelor. Pentru ca daca astazi este o rusine sa vezi doi barbati care se ling in public, peste un timp vom gasi normale si adoptiile, si hirotoniile, si bisericile lor, ca sa nu mai vorbim de cluburile cu specific, ca astea probabil deja exista in toata "normalitatea" de care Dumnezeu se scarbeste!
Libertatea omului trebuie sa aiba limite ale bunului simt si asa cum spuneam, nu e cazul sa dam vina pe altii, daca din cand in cand mai vine cate un "Colectiv" peste noi. Nu din greseli subiective, ci din prea multa sminteala in randul celor necopti, se abate mania lui Dumnezeu. Nu te amagi ca esti bine legat!... Nici macar Preafericitul Daniel nu si-ar putea permite sa spuna o astfel de "nazdravanie", fiindca e foarte clar: nu depinde de noi! Toti suntem sub ascultare si sub lupa lui Dumnezeu.
Daca cei din jur par sau chiar sunt rechini (fie ei si de jucarie) nu inseamna nimic. Si "rechinii" au incercarile lor! Nu te raporta la vacarmul creat de voci, ci conecteaza-te la Acea Unica voce, care este atat de curata incat nu se amesteca cu zgomotul si scarba!
Si apoi, nu uita de Maria Magdalena sau Maria egipteanca, dar si de Proorocul David. Fiecare dintre ei au primit bucuria harului in momentul in care au recunoscut pacatul si s-au cait, nu l-au ridicat la rang de lege pentru toti!!!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote