Citat:
În prealabil postat de AlinB
De ce n-ai sustinut initiativa daca esti de acord cu ea?
|
Am sustinut-o mereu. Oriunde am discutat cu oamenii problema asta, eu am sustinut petitia.
O sustin si azi, aici, acum.
Doar ca nu o fac in maniera voastra talibana, pricepi?
Poti sa accepti ca nu avem, toti crestinii, acelasi comportament atunci cand ne exercitam drepturile?
Poti sa accepti ca eu am alt comportament decat tine si decat altii ca tine, atunci cand sustin o petitie?
Poti sa accepti ca, asemenea unui personaj din "Delirul", uneori nu vreau si nu pot, nu pot si nu vreau sa intru in turma? Poti sa accepti ca nu vreau sa fiu legionar sau piesa intr-o masa de manevra comandata de altii, ale caror interese nu imi sunt clare pana la capat?
Poti sa accepti ca prefer sa lupt singur cu o planeta de aliati impotriva mea, daca e nevoie? Poti?
Ma alatur celorlalti doar cand fac parte dintr-un grup din care as vrea sa fac parte, dintr-o comunitate cum e, de pilda, comunitatea euharistica. Atunci, da, ma alatur si particip.
Dar nu ma alatur unor hoarde, unor mase de manevra, unor oameni ghidati de unii care s-a dovedit de prea multe ori ca au SI ALTE INTERESE, NEDECLARATE PUBLIC, interese ascunse si straine de nevoile romanilor crestini.