View Single Post
Vechi 26.10.2016, 19:20:58
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Iar acea pildă cu Marta și Maria, înseamnă dorirea celor materiale, față de dorirea celor duhovnicești.

Și mai spune-mi ce înseamnă "tânăr cu caș la gură" ?
Iar mă bag în seamă fără rost.

Acea pildă înseamnă mult mai mult. De exemplu, înseamnă că nu e frumos să-ți judeci și să-ți ocărăști sora înaintea Domnului sau a sfinților, nu e frumos să o umilești pentru că ascultă Cuvîntul Mîntuirii.

Nu se va Lua de la ea deci ea cele bune și le-a ales!

Asta nu înseamnă că Marta a greșit dacă slujea Domnului filoxenic îngijindu-se ca toți săracii să fie sătui după Cuvîntul: ''Miluiți-i și săturați-i pe săraci. ''

Un tînăr cu caș la gură este ca un pui de vrabie care vrînd să zboare după ce cade din cuib dacă mișcă în front îl prinde pisica.

Dar oare nu cad două vrbii la un ban? Iar Tatăl care este în Ceruri știe de ele... Cu mult mai mult sunteți voi așa că nu vă îngrijorați de cele pe care păgînii le caută... voi căutați mai înainte Împărăția Cerurilor și Dreptatea lui Dumnezeu și toate vă vor fi adăugate celelalte se vor adăuga vouă.

Cașul reprezintă banii caș... cam asta cere un pui de VIPeres... și aplauze.

Nu mă refer la tine ci oricare dintre noi poate avea caș la guriță... crezînd că e sfînt dacă cere mereu și dacă se roagă doar pentru comodități.

Vorbești de asceză și ascetism.

Nepăcătuirea e cea mai mare asceză... dar fără Hristos te vei sminti și vei cădea în mîndrie oricîte fachirisme și nevoințe ai face și oricît de mult le-ai lăuda la alții ca să le pară altora că tu însuți ești un mare ascet.

Deci oricine începe să nu mai păcătuiască pentru Dumnezeu este deja un ascet și un mare călugăr. Oricine Crede cu Adevărat în Dumnezeu deja se îndumnezeiește căci nu poți trăi și face altfel de cum crezi.

Problema e că noi nu credem ci doar ne amăgim că am crede din pricina mulțimilor de cuvinte care nu vin din Credință ci din geniul necredinței.

Ce bine ar fi dacă am crede numai... numai în Hristos... în Sfinți. Am fi aproape Mîntuiți. Ar mai trebui doar să iubim.

Te iubesc Emilian dragă... te iubesc și te iubește și Dumnezeu. Scrie înainte bunule. Scrie!

Last edited by vsovi; 26.10.2016 at 19:24:52.
Reply With Quote