View Single Post
Vechi 01.03.2008, 23:43:16
valimarin valimarin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nimeni
uneori problemele discutat pe forum nu sunt de calificarea unui duhovnic. o fi el preot, insa totusi preotul nu este medic. experientele din viata mea si a familiei mele m-au facut sa imi pierd icrederea in preot si cu atat mai putin il consider un stie tot.

relatie femeie - barbat este complexa. in general in ortodoxie femeie trebuie sa fie supusa barbatului. femeia nu are voie in locuri unde barbatul are voie (altar, de exemplu) samd.

totusi femeia este la fel de mult ca si barbatul si nu cred ca ar trebui sa existe asemenea discrimanari.
Draga "nimeni"- pseudonimul este unul total nepotrivit; nimeni, este divolul, tu esti CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU, mai mult chiar, esti FIUL LUI DUMNEZEU.
In ceea ce priveste increderea in preot, trebuie tinut cont ca este om, si are aceles (ba chir mai multe)ispite, slbiciuni si neputinte ca fiecare dintre noi, nimic nu te opreste, insa, sa cauti altul, ori daca mergi la un medic si-ti greseste diagnosticul, nu mai cauti un alt medic care sa te consulte, sa-ti dea diagnosticul corect ?
Apoi, indiferent de vrednicia ori nevrednicia unui preot, trebuie sa stim ca prin el, Dumnezeu, ne comunica voia Sa, prin el ne indruma, prin el ne iarta, prin el ne vorbeste, prin el ne mantuieste ."cu atat mai putin il consider un stie tot."-ce nu sti tu este ca nu preotul "stie tot " el n-ar sti nimic daca nu i-ar dicta DUHUL SFANT.
Nu vreau sa ma intelegi gresit, nu te judec, vreau sa te ajut sa intelegi ca gresesti.
Ar mai fi destul de multe de spus insa nu sunt cea mai potrivita persoana sa faca asta, cauta-ti un duhovnic bun (eu am cautat 4 ani) si numai el te poate indruma.
Sa nu te intrebi "pai cum voi sti care este bun ?" cand il vei gasi vei sti ca acela este cel pe care il cauti.
Sfatul meu este sa cumperi carti cu continut duhovnicesc, pana gasesti un duhovnic, si cu ajutorul Lui Dumnezeu, vei afla raspunsuri la tote intrbarile.
Te rog sa ma ierti daca te-am suparat.
DOAMNE AJUTA !
Reply With Quote