Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Iorest, dacă tu asta ai înțeles, după tot ce ai citit, din tot ce am scris, eu îți mulțumesc sincer, pentru că îmi vrei binele.
Dar nu te pot ajuta cu mai mult, decât mulțumindu-ți, că ai citit pe sărite și nu ai citit tot.
Roagă-te și pentru mine, spurcăciunea și beșica de puroi, pomenește-mă în sfințitele tale rugăciuni și iartă-mă.
|
Omule, nu am nimic cu tine nu cred ca esti spurcaciune si besica de puroi, pasajul ala m-a deranjat cel mai tare pentru ca intra in coliziune cu casatoria, la restul cuvantul de ordine e discutabil, as putea face referire la fiecare dar nu vreau sa se transforme intr-un demers negativ sau sa ne pierdem timpul .
Punctele de la 1 pana la 4 sunt adecvate, nimic de zis la ele.
Ma bucur totusi ca nu te-ai apucat sa combati ultimul comentariu semn ca undeva in sinea ta recunosti faptul ca erau inadecvate acele pasaje, mai bine castigam toti daca auzeam cat de minunata e calugaria nu fricile despre casatorie pe care e posibil sa le aiba multa lume, la ce folos sa le tot auzim sau sa le exploatam la nivel de discurs ?
Curentul actual e de destructurare a familiei si trebuie sa fim atenti sa nu punem umarul la daramarea increderii in aceasta institutie sacra, chiar si din motive duhovnicesti.
Toti calugarii mari vorbeau de cat de frumoasa e calugaria, nu antagonizau cu casatoria plus ca era altul contextul social,
casatoria era ceva fixat clar si batut in cuie ca si o vocatie si realizare in viata, acum se urmareste decredibilizarea casatoriei, chiar daca desigur tu nu ai intentionat asta.
Acum tot mai multi oameni nu mai vad casatoria ca realizare(cu semnificatia de sens, rost, motivatie nu de castig urat) in viata,
de aia se comporta cum se comporta si e munca grea sa duci lamurire cu ei sa iasa dintr-o viata plina de placeri si sa fie macar monogami in familie daca resping ascetismul total.
Dupa poti sa zidesti masuri si mai mari, cand ei simt gustul Harului pe care in sitatia lor au sanse mai mari sa-l intalneasca in familie, daca de manastire nu pot intelege.