View Single Post
Vechi 27.10.2016, 13:28:20
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"iar pentru mine însumi nu mă voi lăuda decât numai în slăbiciunile mele." - 2 Corinteni 12, 5.
Dar înțelegi tu oare, dragul meu frate bun ortodox, ce scrie sf. Ap. Pavel fost Saul din Tars, cu același nume vechi ca al regelui Saul? Păi spune că nu se poate auto-îndreptăți mereu întrebînd ca fariseul după ce a ascultat pilda: ''Și cine este atunci aproapele meu?''... deci se laudă în slăbiciunile astea: Nu se poate nicicum auto-îndreptăți pe sine folosind scriptura, deci e slab... pur și simplu nu poate.

Fiind atît de slab și avînd un spin în ochi ce se mîndrea mereu a cerut din pricina foartei mari suferințe să-l ierte Dumnezeu și să-L scape de acel spin îngrozitor, înger al satanei, rău al răutății... se ruga, se ruga mult, se ruga cu lacrimi căci era cuprins de deznădejde... nu știa ce să mai facă sub pălmuiri și sub biciuiri și sub cuvintele cele spurcate ale mîndriei rostite direct în ochiul său cel drept... și cît ar fi vrut să aibă puterea să se auto-îndreptățească pe sine așa ca fariseul întrebînd iarăși pe Domnul: ''Și totuși, cine este aproapele meu?'' Dar nu putea, era slab.

A primit totuși milă de la Dumnezeu și răspuns la rugăciuni:

Citat:
"Îți este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârșește în slăbiciune.''
Deci vezi tu? Harul merge înainte, merge după Hristos, merge după Cuvîntul lui Dumnezeu care nu stă ci merge înainte, merge mai departe cu Mîntuirea, cu Chemarea, cu Sfințirea, cu Desăvîrșirea, nu stă, nu se oprește ci merge înainte. Iar dacă merge înainte și cineva întîrzie atunci El se depărtează... și depărtîndu-se atunci Domnul nu mai este lîngă cel ce s-a oprit ci este la distanță, departe, deci iată că Harul Meu atunci este DE AJUNS!

Citat:
Deci, foarte bucuros, mă voi lăuda mai ales întru slăbiciunile mele, ca să locuiască în mine puterea lui Hristos. De aceea mă bucur în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. M-am făcut ca unul fără minte, lăudându-mă. Voi m-ați silit!" - 2 Corinteni 12, 9-10.
Iată că a fost silit să se laude și a aruncat vina laudelor personale pe cei care l-au silit să se laude... și practic a ajuns ca unul fără de minte... care se laudă... Cu ce? Cu puterea! Ce putere? Puterea de a se auto-îndreptăți așa ca fariseul... întrebînd mereu și dîndu-și singur răspunsurile: ''Și cine este atunci aproapele meu?'', ''Eu sunt aproapele meu, numai eu însumi, așa că bucură-te și te veselește suflete că ai stîrnse destule, multe bunătăți pentru vreme îndelungată!... iar dacă risipesc cu nemiluita ce contează? Bine că mă pot auto-îndreptății cu toți sfinții și cu toată scriptura și cu faptele de smerenie ale tuturor!.. după formula: dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, dai în Tovarășu' și-n tractoare, dai în clasa muncitoare.''

Deci sf. Pavel a lepădat pe Saul din Tars și nu se mai putea auto-îndrptăți cu scriptura adică să se dedea lăudăroșeniei ca oamenii fără de minte. Nu mai putea dar s-a lăsat silit... s-a lăsat silit pentru că lipsit de putere nu se putea opune silirii și vezi așa a ajuns el silitor... ei l-au silit ca să ajungă un sfînt Apostol Pavel. Practic ei l-au făcut sfînt!.. din dorința și iubirea lor de Dumnezeu.
Citat:
Nu mi-ai greșit cu nimic. Îți mulțumesc oricum, pentru toate lucrurile frumoase ce le-am învățat de la tine, sincer.
Mă bucur să aud astfel de cuvinte de la tine... chiar dacă nu mi-s adresate mie ci altuia... mă bucură și pe mine, mă simt așa de bine de parcă mie mi le-ai fi adresat.

Citat:
Dumnezeu să-ți răsplătească și înmulțească dragostea jertfelnică, iar dacă nu poți să-l vindeci, măcar să te ferești de erezia ecumenismului, cât de mulți poți.
Ca la final să dai iar cu bîta în baltă, făcînd bolnavi pe alții și îndemnîndu-i să se ferească ei... dînd iar lecții. Păi de ce-ți faci tu griji atît de mari? Ai luat tu locul cuiva ierarh sau al lui Hristos de-ți faci tu griji atît de mari ce va fi cu Ioan67? Trebuie să-i porți tu de grijă în locul lui Dumnezeu? Și așa-i porți de grijă, scoțîndu-i paiul din ochi în timp ce în al tău e bîrna? Păi nu e bolnav, nu e ecumenist, nu e eretic, nu are probleme psihologice din moment ce el nu a văzut niciodată și nu a înțeles psihologia ca un îndemn la sexualitate fără răspundere, fără obligații. El a mărturisit că prin psihologia lui participă alături de Hristos la cunoașterea problemelor pentru a căuta rezolvări și soluții pentru ca omul să poată ieși din deprimări și depresii și deznădejdi ca să se poată mîntui și să nu se autodistrugă din pricina deprimării, a NEPUTINȚEI!

Citat:
Doamne ajută.
Da, Dumnezeu ne ajută și pentru că ne ajută te rog și pe tine și pe toți cei de aici ca să cereți BINECUVÎNTARE de la duhovnicul vostru ca în loc să nu credeți în NIP și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și în loc să osîndiți și să loviți în poporul lui Dumnezeu mai bine să vă binecuvinteze ca să citiți toate Trîmbițările cele Sfinte ca să vă lămuriți și să primiți și voi de la Dumnezeu darul Credinței și al așteptării sosirii Domnului lucrîndu-vă sfințenia.

Pe scurt, cereți așa duhovnicului vostru:

Părinte, sau frate părinte, îmi dați voie să citesc Cuvântul lui Dumnezeu de pe situl NIP?

Dacă nu vă dă voie nu aveți nicio vină ci necredința voastră este asumată de părintele vostru. Dacă vă dă voie atunci citiți cinstit, cu sinceritate și dacă credeți bine, dacă nu, rugați pe Dumnezeu să vă ierte... căci Cuvîntul lui Dumnezeu e mai mult pentru sfinți și pentru foarte marii păcătoși și nu pentru drepți căci: ''...N-am venit să chem la pocăință și îndreptare pe cei drepți ci pe cei păcătoși... deci veniți toți cei horopsți și împovărați și Eu vă voi da Odihnă și Vindecare și Alinare sufletelor voastre Mîngîindu-vă în toate suferințele... ''

Cereți deci BINECUVÎNTARE... și așa fă și tu Emiliane, mergi și cere Binecuvîntare ca să citești Cele 7 sfinte Trîmbițări și mai ales ce este scris pe site-ul din NIP lămurindu-te să nu mai osîndești... pe Domnul fără să-ți dai seama ce faci!

Iar Hrisovul ca să pricepi că NIP e o sfîntă mînăstire ortodoxă din BOR după sfînta tradiție apostolică și românească îl poți găsi aici.

Oricine poate să-și călugărească viața împlinind și ei cele scrise în sfîntul Hrisov!

PS: te rog fă deosebire între m-ai și mai.

Last edited by vsovi; 27.10.2016 at 14:17:17.
Reply With Quote