View Single Post
Vechi 27.10.2016, 17:36:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

"gpalama", n-am spus despre studiile mele tuturora de aici, ci unei singure persoane, Alin B., care întotdeauna intervine agresiv, zeflemitor, batjocoritor, ironic, niciodată cu bucurie și blândețe. Iar eu te-am întrebat cu blândețe dacă te arde, iar ție, pentru că ești plin de bătrânețe, ți-a sărit muștarul. Unde e dragostea și răbdarea ta? Dacă ai fi în vârstă, ar trebui să fi înțelept și blând, dar "cu măsura cu care judeci, cu aceea vei fi judecat."

Deci eu n-am avut nimic cu tine, tu ești cel ce a venit primul și ai postat aici pe topic, foarte supărat pe acțiunile mele, dorind să mă dai de toți pereții, că doar sunt caz patologic, nu? Și-acum mai tare te-ai iritat, că te arde tupeul meu, spui... De ce mă bagi în seamă? Dacă nu știi să fi blând, să mă ajuți cu bucurie și nădejde, să te bucuri de bucuriile mele, să plângi cu mine în suferințele mele, atunci care-i scopul pentru care-mi scrii?

Iar felul cum ai vorbit tu, Hristos nu a vorbit cu ucenicii și Apostolii Lui și nici cu cei ai timpului Lui care-L huleau și care nu erau credincioși învățăturii Sale, decât foarte puține cuvinte aspre, dar pline de dragoste, care se simțea, spre vindecarea lor, nici Sfinții Părinți, Sfinții Mucenici nu au vorbit aspru cu nimeni, decât cu păgânii și ateii vorbeau așa, din nou spre vindecare. Iar păgân și ateu, deci eretic, nu sunt. Deci dacă suntem frați de credință, de ce vorbești așa?

Nu înțeleg de ce crezi că merit acel limbaj. Smerenia înseamnă cu totul altceva decât un om să-l apese pe alt om cu tot ce poate, făcând astfel slăbșete dragostea ta față de mine și a mea față de tine, că suntem oameni, și mai ales nu trebuie să ne ispitim noi de noi, unii pe alții, destul este demonilor, trupului și lumii necredincioase care face asta.

În fine, eu mulțumesc Domnului pentru teologia ta, vârsta ta și dragostea ta, cu care vrei mă smerești. Ai spus o firimitură de adevăr despre mine, pe care eu îl știam și sunt mult mai rău decât spui frăția ta acolo. Însă din abis de iad, ce suntem, trebuie să amintim din când în când, doar puțin, nu să ne sfărâmăm. Slavă Domnului pentru toate !

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.10.2016 at 18:08:18.
Reply With Quote