27.10.2016, 19:16:04
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2016
|
|
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Presedintele, in discursul lui, NU s-a referit in mod direct la petitia Coalitiei si nici la semnatari.
Problema e ca a fost intrebat despre petitie iar el a raspuns la o alta intrebare. Omul NU fusese intrebat nici despre originile lui etnice sau religioase si nici despre opiniile legate de toleranta sau fanatism.
Eu cred ca a prins si el prilejul sa defuleze. Sa nu uitam ca in chiar grupul etnic si confesional din care face parte si la care a facut referire, libertatea, individualismul si toleranta sunt ridicate pe un piedestal unde nu mai ajunge nimic altceva, nici macar ratiunea sanatoasa. Macar ca Iohannis nu s-a pronuntat formal, nu este sigur dar e probabil si de asteptat ca omul, in sinea lui, sa se pozitioneze pro-gay. Sa nu uitam ca nu ortodocsii si catolicii ci tocmai fratiorii mei, protestantii, au oficiat prima casatorie gay, au hirotonit prima episcop lesbiana, etc.
Asadar, interventia pastorului Viorel Iuga, macar ca poate fi considerata acceptabila din perspectiva profetului, este gresita politic. Cum sa te astepti si cum sa somezi un reprezentant al unei comunitati religioase care sustine casatoria gay sa se antepronunte sau sa solidarizeze entuziast cu un demers favorabil exclusiv casatoriei traditionale?
In ce priveste strangerea se semnaturi, modalitatile au fost simple in biserica mea: un delegat a tiparit foile, si membrii care au fost de acord cu petitia, (adica toti) au dat datele si au semnat. Deschis, corect, fara mismasuri.
|
Multumesc frumos, colegule...:)
Doamne ajuta!
|