View Single Post
Vechi 27.10.2016, 19:42:43
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Ei, Copacele, ma tem ca subestimezi valoarea acelui gest. A semna un act cu implicatii sociale semnificative (ca sa nu mai zic de implicatiile duhovnicesti) este un demers valoros si o posibila jertfa. E drept ca iti ia 2 secunde, insa te poate costa ani, candva... De aceea e o jertfa.
Ceea ce te referi tu, s-a intamplat in regimul comunist.Caz in care picam peste:
Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Esti in pericol sa-ti pierzi jobul daca il marturisesti pe Hristos ? Daca da, atunci este o marturisire de credinta.
Esti in pericol sa-ti pierzi viata daca il marturisesti pe Hristos ? Daca da, atunci este o marturisire de credinta.
Esti in pericol sa-ti pierzi sanatatea daca il marturisesti pe Hristos ? Daca da, atunci este o marturisire de credinta.
....
Exista posibilitatea sa jertfesti ceva din persoana ta sau avutiile pe care le ai daca il marturisesti pe Hristos ? Daca da, atunci este o marturisire de credinta.
Daca marturisirea nu implica o jertfa (cat de mica o fi nu conteaza) a propriei tale persoane, atunci nu faci nimica
ci doar de amagesti !
deoarece in timpul regimului comunist sa marturisesti orice era un act cu adevarat eroic, caci riscurile erau enorm de mari.

Doar ca acum Ioane, ia zi-mi tu mie, ce se intampla daca iti marturisesti credinta, gandurile, critica impotriva sistemului, ba chiar observat ca am dreptul sa-mi injur presedintele.

In ziua de azi, in acest timp, sa-ti marturisesti credinta sau gandurile nu mai este un act eroic, caci aceasta actiune nu-ti incarca balanta de risc.

In schimb aceasta actiune ar deveni eroica daca ai face-o pe teritoriile ISIS.
Reply With Quote