28.10.2016, 04:28:04
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.04.2012
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Vreau sa-l pomenesc aici pe Dorin C.(iungu), cel pe care l-am cunoscut la biserica si caruia i-am devenit coleg de servici prin faptul ca mi-a spus ca sunt posturi libere acolo unde lucreaza el, dar nu de asta-l pomenesc si nici pentru ca, trecandu-l in CV ca referent, am beneficiat de un tratament preferential, ci pentru ca... in concediul de odihna el merge la biserica.
Ca sa intelegeti mai bine trebuie sa mentionez ca pentru concediul de odihna sunt alocate 10 zile lucratoare pe an, iar el isi rezerva din acestea cam 5-6 zile ca sa-si ia cate o zi de concediu pentru fiecare praznic imparatesc de pe parcursul anului care cade pe o zi lucratoare si astfel sa poata fi prezent la Sfanta Liturghie de la ora 10am.
Mai adaug ca programarea zilelor de concediu se efectueaza cu cel putin trei luni inainte de data solicitata, ceea ce demonstreaza o grija deosebita pentru Cuvantul Domnului.
De cateva zile m-am gandit sa scriu acest mesaj si de-atunci mirarea si admiratia cresc intr-una.
|
Frumos! Dumnezeu priveste cu multa bucurie la cei care fac mai mult decat minimul necesar ca sa se mantuiasca. Pentru colegul respectiv, absenta de la Sfanta Liturghie in zi de obligatie nu ar fi pacat, fiindca, tebuind sa lucreze in acea zi, cazul lui face parte dintre "binecuvantatele motive", aflandu-se printre cei robiti pentru care, cum se spune la ectenie, Domnului sa ne rugam! Dar, iata ca a gasit o modalitate de a fi prezent la fata lui Dumnezeu fara a afecta cu nimic slujba sa. Dimpotriva, sefii lui ar trebui sa fie foarte multumiti ca nu "iese din circuit" mai mult de o zi.
Marire Tie, Cristoase, marire Tie!
|
Am transferat aici mesajul initial postat pe Oamenii frumosi si nestiuti din jurul nostru ( http://www.crestinortodox.ro/forum/s...189#post633189 ) si raspunsul dr Mihnea Dragomir la care as dori sa-i multumesc si sa raspund si eu intrebandu-l: oare nu cumva obiceiul lui Dorin de a renunta la concediu de odihna pentru a nu renunta la un praznic imparatesc este o jertfa?
2. Împărăția cerurilor asemănatu-s-a omului împărat care a făcut nuntă fiului său.
3. Și a trimis pe slugile sale ca să cheme pe cei poftiți la nuntă, dar ei n-au voit să vină.
5. Dar ei, fără să țină seama, s-au dus: unul la țarina sa, altul la neguțătoria lui;
(Mt22,2-3.5)
Mai mult, plecand de la refuzul musafirilor(din motive lumesti) de a participa la nunta fiului de imparat, prin comparatie putem asemana sarbatorile(praznic imparatesc) ca sa observam ca ”motivele binecuvantate” nu prea mai stau in picioare, fiind vorba tot de motive lumesti la care mai sunt referiri in Scriptura:
31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.(Mt6,31-33)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|