Interesant!,au inceput sa-mi fie interpretate si analizate multe din postarile anterioare,de parca ar avea vre-o relevanta persoana mea,si nu doar conceptiile proprii despre subiectele dezvoltate la un moment dat,opinii exprimate cu unele paragrafe din experiente proprii,tocmai pentru a sprijinii afirmatiile cu experienta reala.Iar cand am spus ca mi-am trait aproape intreaba viata aproape de aceasta "lume" a manastirilor,nu poate insemna neaparat ca am trait acolo,ci doar ca "m-am implicat" intr-un fel in aceasta,exact cum sunt unele mirence care-si petrec toate concediile(sau vacantele),toate weekendurile,si-si formeaza astfel majoritatea relatiilor de prietenie in cadrul acestor taramuri.Deci interpretarile fata de propria persoana sunt de prisos!!...DAR IN NICI UN CAZ NU AS VORBI DOAR DIN AUZITE,CITITE,SAU DEDUSE DIN NU STIU CE MOMENTE.
Daca doriti,pot vorbi exact ca voi,ma pot transpune in personajul pios si atat de frumos invaluit in credinta,mai ales in cea teoretica,si-as predica cu multa maiestrie,ignorand toata invalmaseala contradictorie din realitatea vietii sociale.Ne batem cu pumnul in piept ca suntem crestini,dar suntem un popor plin,plin de infractori,da pe dinafara de atata ignoranta si egoism,dispret si materialism,de atata semianalfabetism si saracie.Daca aceasta credinta s-ar si manifesta practic dupa duhul ei atat de intelept si de evident,cred ca nu ne-am mai manifesta atat de josnic,ne-ar pasa mai mult de oameni,de pacatele care trag asupra lor consecinte devastatoare,ne-ar pasa de copii conceputi fara discernamant si aruncati spre nicaieri pe strazi si in canalizari,daca am fi crestini nu am mai avea fruntile incretite de teama si frustrare,nu ne-am mai rasti unul la altul,deseori fara motiv.Daca am fi crestini nu am fi un popor alcoolic,fumator,curvar si plin de sensurile intortochiate ale supravietuirii,nu am mai strange palate fara suflet,calcand peste cadavre.Dar nu suntem crestini,ne pretindem crestini,sarbatorind cu fast zile incununate de lumina,lumina proprie,facand cruci peste cruci in virtutea binelui pe care nu ne ostenim sa-l dobandim,asteptam sa pice de sus in timp ce noi mai darmam o caramida din iubirea ce ne-a fost data prin sacrificiu de Mantuitor.Adevarul este ca suntem RAI si daca nu ne rupem din carnea asta intinata ca sa devenim mai buni,nici o slujba si nici o teorie religioasa nu ne va izbavi,si vom pieri cu-aceleasi cuvinte rostite doar de buze,vom pieri prin propria fire avara.De aceia cuvintele au devenit basme,fantasme ale adevarului care ar fi trebuit sa fie,si simt ca nu mai au putere sa vindece in aceasta dezolare fara egal,nu ATAT DE SINGURE.
Voi credeti ceea ce doriti,marturisiti ceea ce doriti,iar eu la randul meu la fel,nu este nevoie sa sustineti ceva,fiacare are experientele proprii,trairile si indeletnicirile proprii,fiecare are o minte cu care este inzestrat si care dezvolta in stilul propriu,ceea ce vede,aude si simte...dar mai ales ceea ce simte.
|