Citat:
În prealabil postat de ioan67
"Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră."
( http://newsnetcrestin.blogspot.ro/20...nte-klaus.html)
Un lider al unei confesiuni religioase il ameninta pe Presedinte cu schimbarea, somindu-l sa se exprime pro crestinism!
In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini s-a mai petrecut asa ceva?
|
Eu cred ca nu asa se pune problema. Ce se intampla in alte tari, chiar daca ne doare, nu depinde de noi. Si oricum, dupa parerea ta, nici in tara noastra nu ar trebui sa depinda de noi, decizia d-lui Iohannis.
Sa amintim oare de pilda viei lasate in grija „alesilor”? Sa presupunem ca intreaga populatie a unui sat se lasa convinsi si dau spre arenda intreaga lor vie de care depinde viitorul fiecarei familii in parte. Si chiar daca nu toti sunt frati si rude intre ei, in general impart cam aceleasi principii „viticole”. Si totusi mai sunt 3 - 4 - 5% mai... modernisti, care propun defrisarea viilor... Iar „alesul tuturor”, fara nicio jena, apare in prispa casei si spune ca trebuie sa fim toleranti cu „modernistii” si sa nu ne mai tot cramponam de traditii invechite. Tractoarele sunt deja pregatite si in curand vor primi „OK”-ul de a brazda adanc via neamurilor...
Ba pardon! „Via” nu-i a ta, ci a noastra a tuturor, care au facut imprudenta sa te aleaga pe tine, staroste. „Liderul” unei confesiuni religioase reprezinta niste voci indignate care vad cum sub ochii lor se incalca grav clauzele contractuale. De obicei romanii sunt extrem de toleranti si tocmai de aceea se spune la noi ca mamaliga nu explodeaza. Ne lasam inselati, infometati, mintiti cu buna stiinta, furati si torturati. Dar toate pana la relationarea copiilor nostri cu Dumnezeu. Pentru o asemenea indrazneala, nu cred ca e roman care sa nu se revolte in sufletul lui.
Ioane, intelege si nu-i mai lua apararea cu atata naivitate. Vocea pastorului care i-a cerurt ultimativ sa-si spuna parerea, este si vocea crestinilor ortodocsi, fie ca-i convine, fie ca nu. El nu se reprezinta pe sine, ci neamul acestei natiuni, cu traditii si credinte!