View Single Post
Vechi 31.10.2016, 00:48:25
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Valorile sunt una, afirmarea lor prin practici/conduite/comportamente sociale sunt alta.
Adevarul e ca asta-i adevarul. Ai "operat" perfect distinctia. Tie ti-a iesit cu totul altceva. As vrea sa cred ca macar tu te poti auzi si intelege...

Citat:
Toate la vremea lor. Vom vedea la locul faptei, cei care ne vom intalni. Probabil vom impartasi multe lucruri, asa cum a fost si la intalnirile precedente.
In aceasta privinta n-as vrea sa te simti vizat de vreo slabiciune. Intr-un fel sau altul, toti avem slabiciunile noastre. Dar e greu de agreat ideea ca fiind una ziditoare. Poate gresesc. Daca da, imi cer iertare fata de sufletele salvate in urma intalnirilor de pana acum. Ce-mi amintesc este... altceva!...

Citat:
Dar nu imi fac iluzii ca vei veni; la celelalte intruniri ai lipsit. Din pacate.
Asadar, vorbeste te rog despre ce faci, nu despre ce visezi ca ai putea sa faci, intr-o buna si frumoasa dimineata...
Doamne ajuta!
Iluzii? Oricum as intoarce "iluzia", tot nu-i gasesc sensul...
Nu cred in astfel de "miracole". Cel putin, nu din mijlocul unor caractere ca ale noastre.
Ce fac acum? Ma lupt cu "psihologia la nivel inalt"! Ce fac in general, nu-i treaba nimanui! Ma surprinzi, insa ca problema viselor mele a ajuns pe... biroul tau de lucru. Arunca-le la cos, ca oricum n-am bani sa-ti platesc comision...
Dar... probabil ai dreptate... Sunt un mare visator daca imi inchpui ca eu as putea schimba ceva. Dar asta nu tine de mine... Stii tu de cine. Daca un singur suflet a reusit sa faca diferenta intre pozitia mea fata de viitorul ortodoxiei din Romania si pozitia ta (extrem de toleranta, binevoitoare si de mare bun-simt) care produce confuzie si compromis, eu sunt oarecum multumit. Tu te schimbi sau nu, intr-un anume viitor, aproape ca nu conteaza. Dar macar sa nu convingi si pe altii, cu parerile tale "ortodoxe"!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote