View Single Post
Vechi 01.11.2016, 09:02:17
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si uite asa se duse la vale prezumtia de nevinovatie care cica e baza sistemului juridic modern :)
Prezumț›ia de nevinovăț›ie nu înseamnă ceea ce pari tu a crede că înseamnă.

Prezumț›ia de nevinovăț›ie înseamnă că nimeni nu poate suporta consecinț›ele legale ale săvârș™irii unei fapte penale (deci nu poate fi pedepsit cu închisoarea, amenda, cu vreo confiscare, decădere etc.) înainte de a fi condamnat definitiv de către un judecător.

Prezumț›ia de nevinovăț›ie nu înseamnă că nimeni n-are dreptul să-ș™i dea cu părerea cu privire la vinovăț›ia ta, înainte să fi condamnat.

În altă ordine de idei, din experienț›a mea profesională pot spune că, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, atunci când Ministerul Public hotărăș™te punerea sub acuzare (începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acț›iunii penale etc.), persoana respectivă este vinovată măcar de unele dintre acuzaț›ii.

Situaț›ii de oameni nevinovaț›i care au dobândit calitatea de inculpaț›i am văzut, în opt ani de practică a dreptului penal, mai puț›ine decât degetele de la o mână.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 01.11.2016 at 09:07:08.
Reply With Quote