View Single Post
Vechi 02.11.2016, 21:22:05
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai Mihnea, tu intelegi ce vrei tu.
Da, ne izolam. Suntem o minoritate pe langa o majoritate.
Daca toti pe aici se duc si serbeaza Halloween, atunci noi cei care n-o facem suntem altfel, ne izolam.

Vorbeam de copii in scoli, unde trebuie sa fie toti impreuna.
Cand nu pot sa participe la ceva majoritar, acei copii se simt altfel, sunt cumva izolati. Indiferent ca sunt de alte religii, confesiuni, indiferent ce mananca. Si exista multe rautati la copii. La ei sunt mari probleme - fie ca sunt mai grasuti, sau cu ochelari, sau nu asa sportivi, sau cu alte probleme, sunt destui care se simt rau si sunt necajiti de altii (se num este mobbing, sau bullying).

In tara sunt 80-90% ortodocsi. Acolo eu nu ma simt izolata cand tin post sau serbez ceva ortodox.
Aici da, sunt o mica minoritate si ma simt izolata.
Se fac petreceri de Craciun peste tot cu colegi de serviciu, ca asa este obiceiul. Eu si altii ca mine ori nu ne ducem, ori nu servim nimic, ori alegem daca avem ceva vegan. Nu ma simt bine in aceasta postura.

La tine este invers. Tu in tara esti minoritar, iar acolo esti intr-o majoritate.

La fel si cu cei de alte credinte, musulmani, sau iudei.
Acum depinde. Sunt si la ei unii care tin mult la traditiile lor religioase si sunt si unii mai liberali, care se integreaza.

Sigur ca eu personal si altii ca mine ne respectam credinta, chiar daca ne simtim rau in public. Asta este.
Nu stiu cum as fi facut daca as fi avut copii.

Cred ca am mai povestit pe aici. Am fost la un seminar acum cativa ani, ceva de natura profesionala.
Eram acolo oameni din diverse tari si de diverse confesiuni si religii.
Docenta a sugerat sa organizam la sfarsit o mica serbare, fiind inainte de Craciun.
Fiecare a adus cate ceva dulce specific de Craciun si ceai sau cafea. Ei afla ca si colegii musulmani au participat si au adus dulciuri de ale lor.
Am stat toti impreuna si am discutat si povestit.
Eu am gustat ce am putut si mai nimic.

La Halloween nu as participa. Am fost 1-2 ori pe strada la carnaval.
Nu inteleg traditia de aici. Dar nu-mi displace total.
Nu-mi plac mastile lor. Mi-ar place sa merg la carnavalul din Venetia.

Poate ca in Franta este altfel. Eu spun cum este aici.