View Single Post
Vechi 08.11.2016, 10:20:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
temele sunt pt a fixa si exersa noile continuturi si notiuni. Si in homeschooling trebuie aplicate aceste metode de fixare.
Da, însă nu la niveluri duse pînă la exagerare. Ești la curent cu dificultatea temelor pe care le primesc elevii, chiar de la clasele primare, în special la mate? Poți tu să memorezi textele de la biologie, geografie și istorie din manualele de liceu? Comentariile interminabile de la română?

Citat:
poti face asta si daca merge copilul tau la scoala; cine iti interzice sa nu-i oferi si altceva fata de ceea ce e indrumat sa cerceteze la scoala?
După ce vei vedea cum nici tu, nici copiii tăi nu veți mai avea timp nici de odihna necesară, să te văd atunci cum vei mai dori și altceva în plus față de ceea ce e obligat elevul să facă pentru la școală.

Citat:
poti sa o faci, iti interzice invatatorul sau profesorul sa trimiti copilul la scoala vocationala sau la diferite cluburi?
Să presupunem că vei găsi o fereastră pentru a-i cultiva talentul. Permanent, constant, periodic - altfel nu se poate. Plus lecțiile și ce mai e de făcut. Ce se va alege de copilul respectiv după cîțiva ani? Va rezista el cu brio la tot acest program dus la limită? O să vezi, te vei convinge singur.

Citat:
chiar? motiv mai pueril nu puteai gasi. Hai sa dormim toti pana la amiaz, ca ne pica totul din cer.
Papi, sînt familii cu mai mulți copii, dintre care și bebeluși. Să zicem că ai unul la școală, altul la grădiniță și un bebe de 6 luni. Scoal-o pa mama la 6:30 - maxim 7 ca să-i pregătească pentru plecare în timp util, presupunînd că tu o să-i duci. Tu n-o să reușești singur, îți garantez! Dar bebelușul are nevoie de odihnă, de alăptare la cerere, lui nu-i pasă că ceilalți au program. Ce să mai zici de familii cu 4 sau 5 copii?... Eventual care locuiesc în două camere sau în condiții modeste. În sfîrșit, există tot felul de situații pe care tu nu ți le imaginezi sau nu te gîndești că se poate și altfel decît în cazul tău.

Citat:
cine te obliga? ha ha ha ha....ha; mai gandeste-te.
Să mă gîndesc la ce? Spune-mi cine-i va lua de la ore la amiază dacă părinții lucrează. Moș Crăciun?

Citat:
se tot schimba pt a ca se adapteaza in continut noilor generatii...
Dacă s-ar adapta la modul corect, lent, avînd o stabilitate în timp - da! Dar se pare că nu ai auzit de maualele alternative și de marea varză din eduacție care se perpetuează de vreo două decenii încoace.

Citat:
Avantaje mai puerile n-am citit nicaieri. Expui ca si cum invatamantul iti interzice sa te mai ocupi in vreun fel de copilul tau.
Sistemul nu-i lasă timp copilului să aibă o copilărie. Îi cere să aibă neapărat o memorie excelentă, încă de la clasa I. Nu-ți lasă timp pentru altceva decît toceală și multe exerciții și probleme din culegeri.

Citat:
Din nefericire, gandesti ca majoritatea parintilor: daca va trimiteti copiii la scoala nu mai aveti datoria morala de a va ingriji de educatia lor. "'de aia te trimit la scoala, sa te educe aia". Nu asta e scoala si educatia!
Așa ți se pare ție că gîndesc eu? De unde concluzia asta?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote