Citat:
În prealabil postat de ioan67
Dar foarte la amanunt, adica cu precizari limpezi referitoare la nevoile concrete ale unui copil si la dezvoltarea lui psiho-sociala si nu numai. As vrea sa stiu, in mod onest, clar formulat, si ce castiga parintii din alternativa asta. Daca nu putem spune care e castigul nostru, limpede/concret, inseamna ori ca nu ne dam seama ce facem ori ca nu suntem onesti.
|
De fapt primul și cel mai mare avantaj al unui copil școlit acasă este că nu e rupt de mama și de familie de la o vîrstă fragedă. Dacă ar merge la școală de la 10-11 ani mai înțeleg, dar să-l smulgi de la 3 ani ca să-l instituționalizezi pentru că mama trebuie să meargă la serviciu - asta e strigător la cer!
Sigur că socializarea este obligatorie, dar participarea într-o colectivitate de genul claselor de la școală ar putea să înceapă un pic mai tîrziu, cînd omulețul e puțin mai copt, mai pregătit pentru competiție și pentru întîlnirea cu răul din societate, fie că vine din partea colegilor, fie din partea cadrelor didactice.
La modul cel mai sincer, dacă aș putea aș face clasele primare acasă și i-aș înscrie într-a V-a în învățămîntul de stat. În timpul ăsta aș vedea dacă ni se potrivește metoda și, dacă nu, încercăm să-i înscriem înainte de gimnaziu.
Problema e că nu știu de pe acum nici cît de inteligenți sînt copiii, nu știu dacă vor putea trece de acele examene de echivalare, nu știu nici în ce constă ele, la ce obiecte se dau, nu am întîlnit concret oameni care eventual au venit din străinătate în România pentru a-i adapta pe ai lor la sistemul nostru public.
Deci deocamdată alternativa ȘA cade, însă mai e timp de meditat pe tema asta.