View Single Post
Vechi 08.11.2016, 14:03:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
nu știu dacă vor putea trece de acele examene de echivalare,
Sa nu confundam doua lucruri: invatamantul la distanta si scoala acasa. Invatamantul la distanta este forma acreditata. Fiica mea nu are de dat niciun examen de echivalare, fiindca face invatamant de stat, acreditat, doar ca il face la distanta. Va intra direct in bac. Exista si invatamant particular acreditat si la distanta. Nici la aceia nu e nevoie de echivalari, si ei intra direct in bac.

Scoala acasa este o forma improvizata si neacreditata de scoala, in care parintii functioneaza pe post de profesori. De aici, necesitatea echivalarilor. Este si aceasta o forma larg practicata de catolicii traditionalisti, in care mai multe familii coopereaza si constituie mici clase. De exemplu, eu as putea preda biologia si chimia fiului meu, Ioan. Un confrate din parohie, care e inginer, ar putea preda matematica si fizica fiului lui, Hugo. Si atunci, ne asociem. Eu predau biologia si chimia fiilor nostri Ioan si Hugo, iar el le preda mate si fizica, in timp ce eu am partida de bridge. Ne asociem cu o a treia familie, unde mama e arhitecta si le poate preda desenul si istoria artei. De regula, intra cam intre 4 si 6 elevi in aceste mici clase de homeschooling. Oficial, ele nu tin de parohie, fiindca ar fi prea complicat din punct de vedere birocratic sa se ceara acreditare pentru fiecare asemenea microgrup si inspectoratul ar incepe sa puna tot felul de conditii: cerinte gandite pentru scoli, nu pentru case de oameni. In practica preotul sprijina astfel de lucruri: el face vorba, el imi spune "vedeti, doamna X e arhitecta, a mai facut asta cu fiul ei care e student acum, vorbiti dv sau sa vorbesc eu ?". De multe ori, pune la dispozitie sala de cateheza, care tot sta degeaba o gramada de timp.

Mai exista si forme mixte. Copilul merge la scoala, iar parintii fac un fel se seminarii la sala de cateheza despre ce au facut la scoala, ce au priceput si ce n-au priceput, etc. Presupun un efort mai mic din partea parintilor, fiindca se fac una sau doua ore pe zi, ca si complemente ale scolii, iar copilul poate veni la toate sau numai la unele.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 08.11.2016 at 14:12:20.
Reply With Quote