View Single Post
Vechi 13.10.2006, 19:44:07
euftalia euftalia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mumusihk
A citit ce a-ti scris mai sus si ma intreb... oare e adevarat ca odata ce ai depus un juramant nu mai poti pleca din manastire?E un pacat asa mare sa incalci juramantul? Va rog ajutati-ma sa lamuresc aceasta problema! Doamne-ajuta!
Dragii mei, in primul rand nu cred ca Domnul Iisus cand a spus "leapada-te de sine , ia-ti crucea si urmeaza-Mi Mie" a vrut sa instaureze calugaria. Mie mi se pare o exagerare aceasta viata. Dumnezeu zice: mila voiesc, iar nu jertfa. Ce rost are sculatul la miezul noptii, rugaciunea prelungita etc. Imi veti spune ca asa faceau sfintii. Sfintii erau oameni foarte buni. Aveau dragoste de oameni cum zicea Sfantul Pavel: daca as da sa fiu ars etc iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. Asadar nu trebuie sa ne chinuim, caci asa zisele nevointe sunt chinuri de fapt. din lume nu ai cum sa te indepartezi decat cand mori, pana atunci suntem in lume, chiar si la manastire. este o iluzie ca te rupi de cele lumesti. Viata curata poti avea oriunde. In ce priveste plecarea de la manastire, nu vad unde ar fi problema, duar in mintile fanatice. Dumnezeu nu a instaurat aceste juraminte de ascultare, saracie si castitate. Omul este liber dupa modelul lui Dumnezeu, sa aleaga binele . Dar daca Cel de sus ne-a facut sa dormim noaptea, sa mancam cand ne este foame, sa ne imbracam cand ne este frig eu cred ca il suparam cand ne "nevoim" la manastire. Sa va ajute Dumnezeu si nu va fie frica, fratilor sa plecati de la manastire mai ales daca nu puteti suporta viata de acolo.
Reply With Quote