Citat:
În prealabil postat de Copacel
Si parintii mei tot din Basarabia sunt.Bunicul meu a murit in al doilea razboi mondial atras tot de acesta himera numita "visul unirii" fara sa stie ca facea de fapt politica de ingrosare a buzunarelor mariilor bancheri.
|
Cei care au luptat pentru unirea Basarabiei cu Romania in 1918, cei care au luptat in al doilea razboi mondial pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, cei care au tinut aprinsa flacara romanismului si care s-au opus deznationalizarii romanilor din Basarabia dupa 1945, cei care au suferit si murit in Gulagul sovietic din aceasta pricina, cei care au luptat la sfarsitul anilor 80- începutul anilor 90- pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica si care au contribuit la promovarea valorilor nationale romanesti in Basarabia si la reafirmarea constiintei nationale romanesti acolo (precum Mircea Druc, Leonida Lari, Grigore Vieru, Ion Hadarca, Gheorghe Ghimpu, Ilie Ilascu si multi altii), au facut acest lucru in mod dezinteresat, din pur patriotism, si merita toata cinstea si aprecierea noastra! Cinste lor!
Iar actiunea militara a Romaniei din 1941 a fost una perfect normala, legitima si morala, vizând eliberarea unor teritorii romanesti ocupate in 1940 de catre URSS.
In momentul când Ion Antonescu (pe care-l consider un mare patriot si un bun militar, dar care, ca om politic, a comis si unele erori) a dat celebrul ordin Ostasi, va ordon sa treceti Prutul!, a fost sustinut de liderii principalelor partide politice de atunci (PNL si PNT), de regele Mihai intai si de marea majoritate a opinii publice romanesti.
Dar mai multe despre istoria Basarabiei si perspectiva unirii Republicii Moldova cu Romania, putem discuta la topicul dedicat pentru aceasta!
Iar ca sa încheiem si acest topic, cred ca prea putin ne afecteaza cine a castigat alegerile prezidentiale in SUA! In Romania astazi sunt cu totul alte probleme grave (starea agriculturii, coruptia, saracia, starea mai mult decat precare a infrastructurii feroviare, sanatatea, educatia, etc).