Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Depinde de la caz la caz. Mie mi s-a spus că mă pricep să explic. Chiar dacă voi înscrie copiii în școala publică, tot voi face lecțiile cu ei seara, deci ȘA suplimentară. Atunci voi vedea cît talent didactic voi avea.
Apropo, cred că una din condițiile principale pentru ȘA este ca părinții să scrie frumos, estetic. Altfel... nu-l poți învăța să scrie!
Consider că la materiile principale, pînă-n-tra patra sau chiar a opta, noi putem să-i școlim cu succes. Ajutați de manuale, bineînțeles.
De ce nu poate fi tată și învățător în același timp? Chiar sînt curios care ar putea fi consecințele nedorite de mai tîrziu.
Sigur că da, foarte de acord. Însă nu la nivelul informației prezentate de-a lungul anilor. Un nivel extrem, dus pînă la absurd. Pot veni cu exemple de la cîteva obiecte.
Activități care se reduc în principal la a toci ceva pentru a doua zi, pentru lucrare și pentru teză. NIMIC pratic, poate pe la școlile de elită (sper). Eu în tot liceul nu am făcut un singur experiment la fizică, biologie, chimie și la ce se mai fac. Noroc de profilul tehnic, PTTR, acolo ce mai corodam plăcuțe electronice placate cu cupru, folosind acid azotic, apoi spălînd smoala cu diluant.
Da, însă nu la de 6 ani. Am citit un articol al unui psiholog exact pe tema asta, omul susținînd că pînă pe la 12 ani sau pe-acolo competiția este dăunătoare, nu constructivă. Abia după o vîrstă putem vorbi despre avantajele ei. Sună plauzibil pentru mine. Însă nu mi-am notat linkul.
|
Un articol ,al unui psiholog...deci parerea lui personala,intarita doar de renumele lui de"psiholog"!
Toti avem pareri...daca se mai nimereste sa fim si psihologi putem fi crezuti ,asa pe burta goala fara experimente si studii de caz.
Pe ce anume se sustine parerea lui ca competitia mai devreme de 12 ani este daunatoare ???
Urmatoarea generatie de social awkward si introverti.
Nasol.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|