Prietenie de asta intre SUA si Rusia (pe atunci URSS) a mai fost si cu alta ocazie- in cel de-al doilea razboi mondial! Si stim ce consecinte a avut pentru tarile est-europene aceea prietenie!
Insa acum situatia gepolitica este complet diferita fata de cea de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial!
Rusia are si ea problemele ei economice si sociale, si nu cred ca ar vrea sau ar risca un conflict militar de proportii!
Pana la urma ceea ce ne intereseaza pe noi ca romani- ceea ce se intampla la Chisinau- cred ca tine mai mult de atitudinea romanilor de acolo, mai mult decat de actiunile rusilor!
Cei care il voteaza pe Igor Dodon fac asta ca asa vor, nu din cauza Rusiei! Din pacate, multi dintre cetatenii din Republicii Moldova inca traiesc cu o anumita nostalgie dupa nivelul de trai mai bun din vremea URSS, si din pacate se incred in promisiunile fantasmagorice a lui Igor Dodon!
Bun- eu stiu si inteleg ca material se traia mai bine in Basarabia pe vremea URSS (doar am fost acolo in 1987 prima data), insa ce a fost atunci- acel sistem economic si social- nu se mai poate intoarce, a fost o data, si cu atat mai putin un dobitoc precum Igor Dodon va putea reinvia un sistem economic si social disparut definitiv!
Iar in privinta gagauzilor, este mai greu de inteles incapatanarea acestora intr-o atitudine anti-romaneasca si anti-unionista! Pana la urma- la nivelul omului simplu din Comrat care este obligat sa traiasca dintr-un salariu de mizerie- cu ce-l ajuta aceasta atitudine pro-rusa ?
|