View Single Post
Vechi 10.11.2016, 20:01:39
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Cred că atât tu, cât Č™i DragoČ™, dacă ne-am afla într-un autobuz Č™i aČ›i vedea pe unul, fie Č™i purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, aČ›i striga în gura mare, ca să-i preveniČ›i pe toČ›i, iar hoČ›ul să fie făcut de ruČ™ine. Poate după aceea v-aČ›i Č™i ruga pentru el, însă nu cred că I-aČ›i lăsa rezolvarea situaČ›iei direct lui Dumnezeu, aČ™a cum fac, de regulă, românii, din păcate.
Arsenie Boca spunea ca daca vezi un calugar beat sa nu razi de necazul lui ci sa-l incerci sa-l ajuti si ulterior sa te duci sa te spovedesti lui .

Pai singura chestie comuna intrea a fi beat si a lua spaga este ca amandoua actiunile sunt pacate sau patimi.

Extrapoland Arsenie Boca a zis ca atunci cand vezi un calugar cu pacate vizibile sau cu patimi vizibile sa nu-l arati cu degetul si sa incerci sa-l ajuti
si apoi sa te spovedesti lui.

De ce asta ? Pai eu am o explicatie: Daca acel calugar ajunge sa se lupte vizibil cu patima asta nu inseamna ca este cel mai nenorocit ci inseamna ca Dumnezeu a vazut la el ceva foarte deosebit , astfel incat satana a devenit extrem de gelos si i-a trimis patimi mai puternice.

Ceea ce vedem noi este doar caderea. Si judecam ceea ce vedem.De aceea suntem supusi greselii. Dar Dumnezeu vede tot si ceea ce nu vedem noi.
Daca Dumnezeu vroia, Teodosie nu ar mai fi fost Episcop.
Dar daca Dumnezeu indica altfel, atunci de ce sa ma impotrivesc ?
Foarte des noi uitam de vointa lui Dumenzeu si confundam vointa noastra cu vointa lui Dumnezeu, si judecam lucurile prin aceasta optica. Ceea ce este o greseala.
Reply With Quote