View Single Post
Vechi 11.11.2016, 10:02:55
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Si dupa inca 20 de ani de anomie si faradelegi strigatoare la Cer?
Dupa milioane de avorturi in doar cativa ani?
Hai sa fim seriosi, Moshule!...
Dumnezeu a venit in fiecare zi dar a fost tinut la usa. Romanii aveau treburi mai bune de facut decat sa cineze in Pace.
Se vorbeste mult despre pacatele tineretilor noastre si este adevarat ca nu avem scuze si ca intr-un fel sau altul le platim. (Durerea mare este ca nu realizam pe deplin faptele, iar daca nu e cainta, la ce sa ne asteptam?) Totusi, daca ne inchipuim ca alte tari sunt mai lipsite de pacate strigatoare la cer, ne inselam. Nu e treaba noastra sa tinem evidenta pacatelor altora, si nici de ce altora (in opinia noastra) li se tolereaza acele grave abateri de la orice fel de morala crestina. (Eu cred ca o ducem prost, fiindca inca ne cerceteaza Dumnezeu.)
Sunt multe poveri asupra acestui neam, dar si foarte multe nenorociri de-a lungul veacurilor, prin care neamul acesta are totusi multa mangaiere din partea sfintilor mijlocitori si a Preasfintei Fecioare. Iar asta mi se pare ca o simt strainii mai mult decat o simtim noi insine. Nu vorbesc despre nu-stiu-ce predictii si proorociri, ci despre parerea multora care ajung aici dintr-o simpla curiozitate, si nu s-ar mai da plecati...
E adevarat, povara avorturilor ar trebui sa ne aduca multa smerenie, dar nu deznadejde. Se spune ca cel mai greu pacat e acela pe care nu ti-l poti infrana. Nu pot eu sa stiu cum diferentiaza Dumnezeu pacatele, dar una este sa pacatuiesti la 15-25 de ani, si alta e la maturitate, provocand razboaie, dand legi care-l manie pe Dumnezeu, subminand economia tarilor subdezvoltate, pentru a prospera cele tot mai bogate... Eu cred ca pentru astea Dumnezeu plange mai mult decat pentru milioanele noastre de avorturi facute din prostie si naivitate! Iar in ce priveste Moldova, mai devreme sau mai tarziu, unirea tot va avea loc, chiar daca multi dintre noi, din mandrie si egoism, dam din colt in colt, spunand sa nu ne pripim. Sunt fratii nostri, dar nu vrem sa ne punem pentru o clipa in locul lor ca sa intelegem cata durere simt cand se vad pusi la colt.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote