Daca copilul moare inainte de a se naste (fara ca femeia respectiva sa faca ceva intentionat pentru a-i provoca moartea), sau in cazurile de avorturi spontane neprovocate de femeia respectiva, sau daca fatul este nascut mort, atunci evident ca nu este vina femeii respective si putem spune ca asa a vrut Dumnezeu!
Problema mai dureroasa se pune in cazurile in care, in urma unor analize medicale reale, medicii ajung la concluzia ca daca femeia respectiva duce sarcina pana la capat (ori din cauza unei sarcin extrauterine, ori din alte cauze), exista riscul major sa-si piarda viata!
Nimeni (nici ca femeie, nici precum ca si sot al unei femeii aflate intr-o atare situatie) nu-si doreste sa ajunga intr-o astfel de situatie! Aici pur si simplu numai cea care ajunge intr-o astfel de situatie poate intelege prin ce trece!
Bun- stiu ca dpdv crestineste nimeni nu ar trebui sa faca avort, insa omeneste vorbind eu nu as putea sa o judec sau sa o condamn pe o femeie care are de ales intre a face avort sau a-si pierde viata! Stiu ca sunt rare astfel de cazuri (colegul Mihnea care este doctor de meserie ne-ar putea explica mai bine astfel de cazuri dpdv medical), dar si când se intampla, decizia este una extrem de grea si dureroasa!
|