View Single Post
Vechi 12.11.2016, 02:29:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit De reținut ( Sf.Paisie )

Aș vrea să mai spun că există și o a treia grupare în Biserica noastră. Sunt acei frați care rămân fii credincioși ai Ei, dar care nu au o înțelegere duhovnicească între ei. Sunt preocupați cu a face critică unul altuia, iar nu pentru binele luptei în general. Se urmăresc unul pe altul (mai mult decât pe propriul sine) spre a vedea ce va spune sau ce va scrie celălalt, ca pe urmă să-l lovească fără milă. În timp ce, dacă el însuși ar fi spus sau ar fi scris același lucru, l-ar fi susținut cu multe mărturii din Sfânta Scriptură sau de la Sfinții Părinți. Răul care se face este mare, deoarece, pe de o parte îl nedreptățește pe aproapele său, iar pe de alta îl și doboară înaintea ochilor celorlalți credincioși. De multe ori împrăștie și necredința în sufletele celor slabi, fiindcă îi smintește. Din nefericire, mulți dintre noi avem pretenții nesăbuite de la ceilalți. Vrem ca toți să aibă același caracter duhovnicesc ca și noi. Când cineva nu se potrivește cu caracterul nostru, adică fie este puțin mai indulgent, fie puțin mai tăios, îndată tragem concluzia că nu este om duhovnicesc. Toți sunt de trebuință Bisericii. Toți Părinții, atât cei cu un caracter blând, cât și cei severi, i-au oferit slujirile lor. Așa cum pentru trupul omului sunt absolut necesare și cele dulci și cele acre, chiar și păpădia cea amară (fiecare are propriile sale substanțe hrănitoare și vitamine), tot astfel este și pentru Trupul Bisericii. Toți sunt absolut necesari. Unul completează caracterul celuilalt și toți suntem datori să suportăm nu numai caracterul celuilalt, ci și slăbiciunile pe care le are ca om.
Din nou cer iertare la toți că am îndrăznit să scriu. Eu sunt un monah simplu și lucrarea mea este să încerc, pe cât este cu putință, să mă dezbrac de omul cele vechi și să ajut pe ceilalți și Biserica prin rugăciune. Dar fiindcă au ajuns până la sihăstria mea vești triste despre Sfânta noastră Ortodoxie, m-a durut mult și am considerat că este bine să scriu cele pe care le-am simțit.
Să ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să pogoare harul Său și fiecare să ajute în felul său spre slava Bisericii noastre.
Cu mult respect fața de toți,
Un monah eremit (Monahul Paisie)