View Single Post
Vechi 12.11.2016, 04:52:12
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Oricât am discuta ,- nu noi hotaram cine este vinovat si cine nu , in cazul de față Justiția va avea ultimul cuvant !
Justitia lumeasca are o putere limitata. Nu ei ii apartine ultimul cuvant.
Cred ca ar trebui sa ne temem mai mult de Justitia Dumnezeiasca, iar asta se pare ca o invatam tot mai putin de la cei in care aveam incredere. Probabil ca tot mai multi oameni, al caror suflet nu vrea totusi sa ramana in noroiul desertaciunii, se vor adanci in lucrarea lor personala - atat cat se mai poate face ea fara sprijinul comuniunii dintre fratii de credinta. Iar asta nu cred ca e ceea ce se cuvenea sa fie. Nu asa am inteles ca voieste Hristos.

Eu cred ca si acest scandal (pe care, repet, il vad ca pe o platire de polite / ca pe o razbunare), alaturi de altele, ridica o mare problema azi: cum intelegem Ierarhia in Biserica?
Daca se va merge in continuare pe o pastorire aroganta, cu izuri triumfaliste, in sistem de casta care isi impune legile fara a da socoteala nimanui dar care totusi este foarte dispusa, uneori, la compromisuri cu puterea lumeasca omitind faptul ca amestecarea duhurilor nu e in avantajul treburilor duhovnicesti - atunci avem cu totii de pierdut.
Daca, in schimb, slujitorii cei inalti (mai intai dansii, intrucat ne sunt modele si invatatori) isi vor aminti ca in Imparatia lui Dumnezeu cel mai mare e de fapt cel mai mic si mai umil de pe aici din lumea trupurilor de carne - atunci, da, Cuvantul va lucra in oameni, spre sfintire si mantuire.

Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca prin aceasta incercare (de care, de fapt, suntem cuprinsi cu totii, noi care ne numim crestini) sa ne vina mintea la cap. Si de acolo sa mai coboare si in inima, macar din cand in cand...
Doamne ajuta!
Reply With Quote