Citat:
În prealabil postat de nairda
Oni91, este laudabila aplecarea ta catre studiul religiilor, totusi, din discursul tau, nu rezulta cu claritate ce vrei de fapt. Poate ai amabilitatea sa-ti exprimi concluziile si pozitia ta. Daca ai reusi sa si sintetizezi ai fi excelent.
|
A, dar articolele nu sunt scrise de mine, eu sunt interesata de istoria religiilor pentru ca am auzit multe ipoteze cum ca nasterea din fecioara, moartea si invierea fiului zeului suprem(dar fara ideea de sacrificiu pentru omenire) mai exista si in alte religii mult mai vechi decat crestinismul, si chiar decat iudaismul, iar de aici am inteles ca e posibil ca crestinismul sa fie rezultatul unui sincretism religios.Bineinteles, nu ma grabesc acum sa trag concluzii, dar am postat toate acestea in speranta ca voi primi informatii care sa conteste datele din articolele postate.Si asa s-a si intamplat la mitul lui Osiris si ii multumesc mirelei-h pentru asta.Dar, inca mai sunt multe de lamurit.Si am sa incep si eu sa ma documentez mai bine si astept interventiile voastre daca mai descoperiti ceva care sa infirme asemanarea crestinismului cu anumite mituri pagane mult mai vechi.