E incredibil cum sucim lucrurile. Auzi - de ce ma intereseaza crestinismul si nu biserica. Adica sa stau eu cuminte in biserica si sa imi vad de ale mele si sa las lumea cu ale ei. Pai eu as sta, acum as lua-o pe urmele lui Igor, doar ca lumea asta pe care o promovezi tu vine peste mine. Ce sa fac, sa inchid ochii si sa ma fac ca nu vad ce vor sa faca ? Sa ma fac ca nu vad ca de la Revolutia Franceza cand aia au adus o prostituata in Notre Dame si pana la "casatoriile homosexuale" metodele sunt aceleasi si scopul este pangarirea tuturor simbolurilor asa incat oamenii sa nu mai aiba nimic sfant ? Ce sa astept ? Pana vor da pe brazda o majoritate dupa care ma vor acuza aici pe forum si aiurea ca-s homofob pentru ca nu-s de acord ca trebuie sa existe si preoti homosexuali sau ca trebuie si ei casatoriti in biserica ?
Cum adica Biserica nu impune ? Ba trebuie sa impuna nu sa inchida usile si sa astepte sa intre iar revolutia peste ea. Trebuie sa afirme clar si ea ca institutie si noi ca crestini ca sunt anumite lucruri care nu se pot accepta. Nu le putem impune celorlalti sa devina crestini sau sa se lepede de patimi, asta e altceva, dar le putem impune sa ne lase mintile noastre si ale copiilor nostri in pace, nu sa incerce iar pe orice cale sa ne vare prostituata in minte si in biserici.
Un popor sau chiar o lume o poate lua razna daca doreste. Poporul roman, are sansa asta daca se va tine acel referendum, pot veni milioane de openmainzi sa voteze asa cum vor, asa cum au facut cei din Irlanda. Alte popoare nu au avut sansa asta, acolo s-a decis pe ascuns. Iar Biserica trebuie sa spuna intotdeauna ca albul e alb si negrul e negru. Nu sa taca pentru ca e "stat laic" si doar ideologiile anticrestine trebuie sa fie promovate.
|