View Single Post
Vechi 15.11.2016, 13:32:50
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E incredibil cum sucim lucrurile. Auzi - de ce ma intereseaza crestinismul si nu biserica. Adica sa stau eu cuminte in biserica si sa imi vad de ale mele si sa las lumea cu ale ei.
Ce să sucim, bre? De sucit le sucești matale, că nu ești în stare să diferențiezi Biserica de o biserică și confunzi creștinismul cu Biserica.
Cât privește lăsatul lumii cu ale ei, da! M-aș bucura să faci asta. Trăind totuși în lume, viețuind creștinește printre tot soiul de oameni, iar nu stînd sau șezînd într-o biserică. Deși, la o adică, nici asta nu-i lucru de lepădat!

Citat:
... doar ca lumea asta pe care o promovezi tu
După cum îți evoluează discursu, în curînd o să-mi spui că promovez și lesbianismu, nu?
Când de fapt eu promovez ce-am promovat mereu: bunul simț, împotriva nesimțiților care își închipuie că sunt luptători dreptmăritori și triumfaliști mântuiți. Și care astfel fac de râs Biserica și îi încurajează pe oameni să preia și să cultive duhul antihristic.
Promovez tot ce am de promovat așa încât Biserica să nu mai fie văzută de mulți ca o adunătură de demagogi și de creștinopați. Că așa e azi văzută Ecclesia, tocmai din pricina unor fapte mizerabile pe care voi vreți să le ascundeți sub masă ca pe un pește împuțit, precum și din pricina unor discursuri delirante și pline de ură împotriva lumii, cum sunt ale voastre.
Voi confundați radicalismul și delimitarea necesară a Bisericii, cu ideologia smintită a unui partid neocreștin care a bântuit mereu istoria. Fanatismul vostru de tip legionar are acum oarece portiță să iasă la iveală dar va merge unde îi e locul, la timpul cuvenit. O să treacă și isteria asta grandomană, lăsînd din păcate multe victime, iar voi veți fi puși acolo unde vă e locul, pentru totdeauna.

Citat:
Pana vor da pe brazda o majoritate dupa care ma vor acuza aici pe forum si aiurea ca-s homofob pentru ca nu-s de acord ca trebuie sa existe si preoti homosexuali sau ca trebuie si ei casatoriti in biserica ?
Dacă ți-e frică să fii o minoritate, vino la mine și te învăț eu să nu mai faci în pantaloni. Nu te obligă nimeni să fii de acord cu ce vrea lumea. Iar preoți homosexuali vor fi mereu, fie că tu sau eu știm sau nu știm asta și indiferent că ne place sau nu.
Nu înțeleg de ce vrei tu ca toată lumea să gandească așa ca tine. Dacă unii au motiv să se viseze căsătoriți în biserică, dacă unor nebuni li se pare că dracu știe ce, repet: ce îți pasă ție? Vrei să îi educi tu, tocmai tu care te arăți deranjat că te reeducă ei? N-ai vrea mai bine să îți vezi de treaba ta și să nu mai vii tu, cu aroganța gândirii tale, să impui valorile tale peste valorile altora?
Nu ți-a impus nimeni să te însori cu un homosexual! Nu ți-a impus nimeni să faci o nuntă, ca preot, între două femei! Când ți se va impune asta, n-ai decât să refuzi. Dacă ești băiat mare, cum te dai p-aici.
E de ajuns că ți-ai exprimat opinia, semnînd pentru Familie. E de ajuns că ești pregătit să votezi la Referendum. E de ajuns că scrii aici pe forum și că, poate, acolo între oamenii unde trăiești îți exprimi filosofia și credința de creștin. Ce vrei mai mult să facem?

Citat:
Cum adica Biserica nu impune ? Ba trebuie sa impuna ...
Văleu, muică!!!!
Tot e bine când legionaru se dă pe față. Să știm și noi cu cine avem de-a face. Nu că nu știam, dealtfel....

Citat:
...nu sa inchida usile si sa astepte sa intre iar revolutia peste ea. Trebuie sa afirme clar si ea ca institutie si noi ca crestini ca sunt anumite lucruri care nu se pot accepta.
Asta s-a făcut. Și se va tot face. De ce voiești mai mult? De ce nu respecți limita și devii exact ca aceia pe care îi critici?

Citat:
dar le putem impune sa ne lase mintile noastre si ale copiilor nostri in pace, nu sa incerce iar pe orice cale sa ne vare prostituata in minte si in biserici.
Nu, nu le putem impune asta. E o aberație ce spui. Tot ce putem e să ne vedem de treaba noastră, cu mijloacele pe care tocmai Biserica ne-a învățat să le folosim când luptăm pentru paza minții și a vieții.

Citat:
Poporul roman, are sansa asta daca se va tine acel referendum, pot veni milioane de openmainzi sa voteze asa cum vor, asa cum au facut cei din Irlanda. Alte popoare nu au avut sansa asta, acolo s-a decis pe ascuns. Iar Biserica trebuie sa spuna intotdeauna ca albul e alb si negrul e negru. Nu sa taca pentru ca e "stat laic" si doar ideologiile anticrestine trebuie sa fie promovate.
Cu asta sunt foarte de acord. Numai să nu începi iar să tremuri în pantaloni și să îți exprimi frica prin agresivitate stupidă împotriva "ălor răi".

P.S. Mă tem că astăzi tot mai mulți oameni din Biserică au unele probleme când vor să exprime cum e albul și cum e negrul... Dovada ești chiar tu, care confunzi negrul acțiunii tale cu albul sfințeniei. Care alb nu a urât niciodată lumea, deși s-a delimitat de ea. Nu sfinții au urât lumea, ci lumea a urât pe sfinți. Amintește-ți, creștine!
Reply With Quote