View Single Post
Vechi 15.11.2016, 14:44:12
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu există "altii" in crestinism. Eu am spus multe despre mine, dar de tine vorbeam. Si când vorbesc despre tine, nu te cunosc decat prin mine, dar te cunosc. Cand vezi pe aproapele tau, oricat de departe ar fi el din punct de vedere geografic sau sufletesc, sa fii convins ca este un alt eu. Roagă-te om bun, pentru cel ce-ti face rau, pentru cel ce pacatuieste, si multumeste pentru binele pe care îl faci aproapelui tau. (...) Moartea fratelui este moartea mea. Viata fratelui este viata mea.

Sfântul Siluan zice: "Fericit cel ce iubeste pe aproapele sau, ca fratele nostru este viata noastra". (Ieromonahul Rafail Noica)
http://www.doxologia.ro/cuvinte-duho...feri-din-orice

...Am mers odata la inmormantarea unui foarte bun prieten despre care am mai vorbit pe-aici. Il priveam in biserica, asa cum era intins in sicriu si inconjurat de foarte multa lume... Si cum il priveam am simtit pentru prima data invidia fata de un om mort. Nu era o invidie rautacioasa, ci una de bucurie sufleteasca. Aveam sentimentul profund ca Dumnezeu il mantuise impotriva razvratirii lui, naive... Fusesem de fata cand "a plecat", si eram incredintat ca a reusit! Pe cand noi? Cate capcane, cate miraje, cate fleacuri "importante" asupra carora ne aplecam, dupa care mei vedem alt fleac, si altul... ramanand aplecati si cu spatele la Dumnezeu, care tot plange si plange... Si nu ne poate trezi pana nu ne trage un shut in fund ca sa ne belim nasul... Iar noi tot prosti, ne ridicam si injuram ca am fost... deranjati!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 15.11.2016 at 14:56:45.
Reply With Quote