View Single Post
Vechi 16.11.2016, 14:43:54
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Îngăduie-ți suflete, măcar acum, să te lași biruit de sete - de sete de Lumină .
Să nu uiți, suflete, că în vreme de post e voie și nevoie, totuși, și de îndulcire: ai Rugăciunea pentru asta. De-ai ști cât e de dulce... De poți, adăugă-i și puțină smerită Pocăință .
Amintește-ți, suflete, și de Speranță, de Adevăr și Puritate, ca să poți privi în oglindă fără teama că ea ar putea arăta la un moment dat un alt chip, înstrăinat de tine.
Adu-ți aminte, suflete, și de Răbdare. Cu ea să stai la sfat, să zăbovești și iar să zăbovești...
Iertarea -ți fie, suflete, mai mult decât oricând aproape! Caut-o bine prin toate ungherele, cu siguranță vei reuși să o întrezărești. Să cauți în și prin ea puterea de a-ți iubi aproapele. Și, dacă poți, încearcă să te ierți pe tine, pentru toate ce au fost și pentru toate câte stau a prinde formă. Și pentru ca încercarea-ți să nu rămână o simplă și amăgitoare mască, amintește-ți să și uiți ce a trebuit să ierți. Abia atunci va fi întreagă.
Acceptați, Cristiboss, că avem o filosofie diferită și practici foarte diferite privind "iubirea aproapelui".
Îngăduiți să am propria mea modalitate de a-mi iubi aproapele, dacă nu vă cer prea mult.
Și imaginați-vă, dacă aveți vreme, că s-ar putea să îmi iubesc și eu aproapele, măcar o miime din cât performați dvs.
Cât despre rugăciune și dulceața ei... Lăsați povestea asta pe altădată, vă rog! Altminteri pierdem vremea împreună. Vremea de rugăciune, vreau să zic!
Reply With Quote