Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Am fost tentat sa-i dau dreptate lui Cristian, fiindca de cand ai intrat ca "simpllu", te tii aproape de Ioan si il sustii de cele mai multe ori... Dar am vrut sa vad... unde mi-ai recomandat tu acea carte, si... n-am gasit. In schimb l-am gasit pe... Ovidiu... Cam singurul care insista pe marginea acestei carti, ca si cum Filocalia ar fi un simplu... abecedar! Sa inteleg ca daca ai citit totusi aceasta carte, te lauzi prin intelepciunea si smerenia dobandita? Iarta-ma, nu eu te acuz, dar cazi in aceiasi greseala in care am cazut eu, nu?
Si totusi, nu gasesc postul in care mi te adresezi mie direct, facandu-mi aceasta recomandare. Daca nu te superi, n-ai vrea sa mi-l arati, ca sa nu fii luat de... neserios? Nu ca n-ai fi, din moment ce nu voiai sa ne spui cine esti, dar iti permiteai sa dai cu barda ca si cum... stii tu ce stii!... Caracterizeaza-te, singur, dragul nostru, Ovidiu, ca pe altii prea usor ii desconsideri!...
|
Stimate domn, lăsați dulșele vin muldovinesc, lăsați-l de tot că vă tulbură simțurile și apercepția. Cum puteți să îl confundați pe noul nostru coleg cu acel nostalgic forumist? Acela era un tânăr mai degrabă pos(t)ac, nițel cam rigid, ușor sedus de vraja întreținută în jurul unui monah de excepție prin Ardeal... Avea un singur talent veritabil: să se nevoiască prin grădina cu zarzavaturi, bolborosind rugăciuni pioase în jurul căruciorului unde îi gângurea cu un semiton mai sus, ca un semn de binecuvântare din Ceruri, ficiorul. Un fel de Ulise, așa, înaintea marii păcăleli, era... Nu se pricepea la cărțile duhovnicești, deși râvnea la asta, fără vreun succes, ajutîndu-se de câte un toiag misterios - de pildă de vreo conferință a unui alt monah ardelean. Dați-i pace, nu îi mai tulburați retragerea, că poate se inervează și se întoarce de la Troia... Pun pariu că în loc de Filocalia o să vă ia cu Sbornicu și vă zăpăciți încă mai tare, de-o să treceți direct la pălincă și-o să găsiți vinul poșircă.