Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cand stapinirea o sa decida ca trebuie sa invete copiii tai despre "polivalentele" amorului trupesc, ai sa te supui, Ioane?
|
Când Hristos îndeamnă/poruncește "Dă-i Cezarului...", face o distincție între socotelile lumii acesteia și treburile duhovnicești. Învățătorul nu se ocupă, cum ar fi vrut zeloții, cu schimbarea regulilor vieții sociale, cu influențarea puterii lumești. El vine să aducă o singură eliberare: cea de sub tirania morții veșnice. De aceea Îi spunem Mântuitor.
Dar astăzi credem că întâmplările din istorie sunt mai importante decât petrecerea interioară si comuniunea oamenilor din Biserică. Și greșim grav, periclitîndu-ne mântuirea. Nici un fapt exterior, fie el cât de cutremurător, nu poate avea nici a mia parte din importanța unei așezări sau deraieri lăuntrice și a raportului cu semenul bazat pe iubirea jertfelnică. De aceea, creștinul are de câștigat doar dacă știe să facă abstracție de tentația rascolnicului, a revoluționarului.
Pentru mine, a fi supus Cezarului înseamnă a respecta legile puterii legitime din locul unde mă aflu. Dacă trăiesc la Roma, respect legea locului. Nu mă războiesc cu legile vremii pe motiv că sunt creștin. În numele Crucii au făcut destui nebuni lucruri demne de iad și caut să nu mă număr printre aceștia. Prefer să fac treburi drăcești în numele prostiei mele, dacă tot le fac... Deși aș prefera să nu le fac deloc.
Stăpânirea poate decide orice. Se poate preda orice în școli, chiar dacă e de tot râsul.
Asta nu mă împiedică să le spun copiilor varianta mea, să lupt pentru a-i ajuta acolo unde e nevoie, să îi țin la învățătura Bisericii și a oamenilor din istoria lumii pe care eu îi prețuiesc laolaltă cu mulți.
Ce treabă am eu cu stăpânirea, când știu că fiul meu e deja conștient cum stau lucrurile cu sexualitatea? Am avut eu grijă să cunoască tot ce era de cunoscut în fiecare etapă de dezvoltare a copilului, fără să îl îmbrobodesc cu povești pentru tonți. I le-am expus și pe astea, tocmai ca să devină conștient de ridicolul prostiei mincinoase și plină de ifose.
Printre altele, am încredere în capacitatea copilului de a sesiza în mod firesc anomaliile din jurul lui și din propriul comportament. Nu mă tem prea tare că alții îi vor răsturna filosofia și credințele. Iar dacă se va întâmpla, știu din experiență că Bunul Dumnezeu îi va da mereu prilejul să se întoarcă Acasă și să fie viu.