Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Nu ar fi rau sa ne hotaram. Intr-o zi facem propaganda pentru educatie sexuala obligatorie in scoli, in alta spunem ca un crestin ar trebui sa nu se amestece in legile pe care le da statul like. :)
|
Propaganda... Un cuvânt și o realitate care ne-au cam sucit mințile pe vremea comuniștilor. Și uite că nici acum nu au pierit cu totul din mintea noastră. Ce-i drept, nici din viața socială.
În ce mă privește, nu fac nici o propagandă. Nu reprezint interesele nici unei puteri lumești ca să îi fac propaganda. Scriu aici ce și cum cred eu, făcînd un exercițiu al libertății de exprimare.
Educația sexuală ar fi bună, într-un anumit fel, în școli. Făcută de oameni potriviți, special pregătiți pentru asta - iar nu de heirupiști fanatici și urechiști.
Nu știu dacă să fie și obligatorie. Poate de la o vârstă încolo..., nu știu... E de discutat mult pe tema asta.
Cât privește amestecul în legile statului, un creștin poate avea cota de participare pe care o are orice alt cetățean. În nici un caz să facă el legea, după ale lui, în pofida celorlalți. Creștinismul nu trebuie să devină dictatură, cu nici un chip! În lume, creștinii să respecte legile lumii. Desigur, își pot exprima opinia și hotărârea, dar între limitele care sunt puse tuturor cetățenilor.
Dacă va fi un referendum și creștinii vor avea cuvântul majoritar, atunci va fi foarte bine. Dacă vor fi presiuni de tot felul, prin tot felul de culise, atunci va fi ca în Bizanț, pe vremuri. N-aș vrea să mă alătur unor astfel de lucruri.