Citat:
În prealabil postat de AlinB
... daca parintii nu vegheaza, praful se alege.
|
Uneori e foarte bine așa. Că la câți părinți bolnavi și subumani sunt pe lumea asta, tare bine ar fi ca unii să o lase mai moale cu vegheatul. Dar nu se poate, că-i în legea firii ca părinții să vegheze.
Acuma, că te tot dai pe lângă psihologie (și n-o faci bine, dacă vrei o părere), poate ai auzit la viața matale de "reparentare". Aceasta este procedura pe care o facem noi, cei huliți, cu odoarele voastre atunci când voi îi aduceți, într-un sfârșit, la cabinetele noastre să vi-i ajutăm. Atunci sunteți disperați. Unii dintre voi spun (și nu de puține ori am auzit asta, mi-e martor Bunul Dumnezeu): "am încercat totul, am fost la doctori, la profesori, la preoți, la mânăstiri... Și degeaba! Copilul nu-și revine... Nu mai știm ce să facem, suntem disperați, vă rugăm ajutați-ne..." Un spectacol de toată jalea, care arată mai întâi ce fel de părinți avem și suntem. Ei bine, stimate coleg, în astfel de cazuri ceea ce avem noi de făcut este tocmai reparentarea. Adică să "ștergem" nenorocirile pe care părinții (și educatorii) le-au pus în mintea copilului, contra firii lui și a modului de a fi al acestuia, și să îl ajutăm să își elaboreze alte mecanisme adaptative. Nu știți ce poate însemna asta, pesemne... Personal, vă doresc să nu aflați niciodată. Deși v-ar folosi, cred, pe undeva...
Apropos, de mult vroiam să vă întreb: dvs. aveți copii? Familie? Soț/soție? Și cine sunteți, de fapt? Cam cu ce vă ocupați? Dacă nu vă deranjează prea rău întrebarea....
(o să vă mai pun întrebările astea, o vreme, aici pe forum; sunt curios ce răspunsuri veți da!)
Citat:
În prealabil postat de AlinB
... Nu cred in prima varianta si nici tu nu poti macar sa dai exemple in directia asta...
|
Eu cred.
Și pot să dau nenumărate exemple.
Dar nu îți dau ție, doar pentru că așa vrea mușchiu tău acum.
Nu ție, pentru că nici nu meriți și nici nu ești pregătit să le primești.