Se poate ca formularile si pildele publicate in manuale sa fie unele nepotrivite partial sau total. Asta ar fi o abordare obiectiva.
CE deranjeaza si uluieste, recunosc ca desi sunt adult si am avut de a face cu atitudini vadit ostile crestinilor si ortodoxiei in particular, am fost consternat de rautatea si voluptatea cu care se afirma unele lucruri despre mesajul si misiunea acestor manuale...
Tactica este ca se combate principiul prin "desfiintarea" aplicatiilor. Astfel se inoculeaza ideea ca "uite ce vor crestinii - uitati-va la ei cat sunt de rai - ne arata copii raniti - sunt niste oameni violenti si rai"...asta fiind baza combaterii orelor de religie: ca reprezinta o propaganda "fundamentalista", o fanatizare. La radio in dimineata asta am ramas de-a dreptul dezgustat si am fost iritat ca am auzit exprimari ipocrite facand teoria chibritului despre cum ar trebui sa fie orele de religie, ca nu ar trebui religie ci istoria religiilor, ca nu cumva, vezi dumneata, sa se "murdareasca" sufletele tinere cu ideea ca Dumnezeu este sau fereasca marele spirit al tolerantei - nu cumva vreunul din ei sa devina chiar ortodox...
Totul in numele libertatii...
Inca greu pot scapa de senzatia de dezgust si iritare...
|