Citat:
În prealabil postat de VHAlexandru
Doamne ajuta ! Sunt elev pe clasa a 9-a si am 15 ani . Am intrat intr-o clasa la liceu în care pentru cca.90% dintre colegi Dumnezeu nu înseamnă aproape nimic și daca nu bei , nu fumezi, nu umbli degeaba prin oraș până după ora 24 si pe deasupra, mai si înveți , ești considerat de majoritatea fraier si uneori și mai urât, asta cu toate că sunt la un liceu de top din oras. Sunt in clasa cu 23 de fete si va dați seama că e o bârfeală si o fita foarte mare în clasa.
Deja nu stiu cat mai rezist să primesc replici de genul : ești un fraier , "ești ca un copil mare si prost"(în sensul că nu îți permiți să înjuri, bei , fumezi, dacă ești băiat etc), Popa --astea sunt doar cateva,mai decente--sau să fi chiar marginalizat si nebăgat în seamă pentru ca nu ești șmecher, așa încât unii să nici nu te salute ,etc. Eu încerc să fiu prietenos si sociabil cu ei , dar parcă degeaba, majoritatea nu sunt prea empatici dacă nu ești șmecher .
Am crezut că măcar în liceu scap de critici și de bârfe, căci în generala era mult mai grav , eram înjurat , luat în râs , aproape că erau în stare să mă bată pentru ca credeam în Dumnezeu și încercăm să fiu bun.
Ce sa fac ca sa îmi mai ridic moralul ? Mă simt foarte prost si marginalizat 
|
Nu-ti fa probleme. Asa este la varsta ta. Mai incolo (facultate, etc) vei observa acelasi comportament schimbandu-se doar subiectul.
Daca subiectul la varsta ta este "cine este mai smecher" , la facultate/viata
"cine este mai smecher" se transforma in "cine este mai smecher cu bani & pozitie sociala & putere lumeasca & privilegii".
Ce trebuie sa faci tu ,este sa exersezi nesimtirea cea buna. Exista o nesimtire rea dar si o nesimtire buna.
Nesimtirea rea este nesimtirea clasica. Nesimtirea cea buna este aceea nesimtire care te ajuta pe tine sa ignori faptele cele rele si care te apropie de Dumnezeu.Dar cum se manifesta nesimtirea cea buna ?
Exemplu clasic:
Vine diavolul si iti zice: esti tantatlau,esti fraier, esti asa si asa, uite ala cum are si tu n-ai, ala isi traieste viata la maxim data de Dumnezeu, tu de ce nu faci la fel, ai o singura viata de trait...., bla,bla,bla.
In momentul asta tu nu trebuie sa fii atent la astfel de vorbe, pt ca sunt ispite, si trebuie sa le ignori.Pur si simplu trebuie sa fii nesimtit la astfel de propuneri in astfel de situatii.Sa-ti manifesti o nesimtire la maxim fata de astfel de ispite.Sa fii nesimtit cat poti tu cu astfel de ispite.
Trebuie insa sa stii faptul, ca nu intotdeauna astfel de ispite vin de la diavol.
De cele mai multe ori nu vin de la diavol, ci de la om insusi.Adica acel om/oameni asa de mult sunt impatimiti cu mentalitatea pe care o afiseaza
incat nu pot concepe ca exista alta stare de existenta decat cea de "smechereala" si de fiecare data cand de vad pe tine, vad realitatea, dar mai mult vad ca ei s-au inselat. Tu in fiecare zi le amintesti lor faptul ca sunt ratati in devenire.
Comportamenul lor este astfel doarece este condus de depresii ascunse ale persoanelor respective. Fiecare din ei este pe punctul de a claca psihic si atunci fiind in acelasi grup de "smechereala" ei vad in acest comportament
o alinare a suferintei lor psihice.Efectiv sunt niste oameni care datorita psihozelor si nevrozelor lor personale ajung sa se manifeste/comporte ca o haita. Comportamentul de haita/turma este la fel de dependent precum
dependenta de droguri sau de fumat.Pur si simplu sunt unii care nu accepta si nu concep alta existenta in afara de ceea de haita/turma.
De ce ? Simplu.Pentru ca daca vad ca si altii sufera ca ei, atunci li se pare ca suferinta lor interioara are un sens si altcineva le impartaseste suferinta, ca nu sunt singuri in suferinta lor interioara. De aceea astfel de persoane au nevoie de gasca/turma ca de aer.Doar ideea ca ei sunt singuri in suferinta lor
le adanceste depresia si ii duce la disperare.
De aceea tu trebuie sa-i compatimesti si sa te rogi pt ei, si sa fii mai nesimtit.