Foarte bun exemplul, Cristian. Ai spus mai bine ca mine ceea ce voiam de fapt să zic.
Deși am tot zis în ultima vreme că trăim într-un sistem mafiot, o caracatiță cu mii de brațe care ne învăluie duios, așa ca nenea Becali al lui Copăcel și ca mulți alți indivizi lipsiți de orice educație morală și virtute.
Și îmi e foarte greu să continui o conversație cât de cât amicală cu oameni care, iată, îi fac pe cei lipsiți de multe ca pe un fel de modele demne de urmat. Oameni ca Becali, ca Esca și multe alte nulități din lumea noastră care și-a inversat valorile, au ajuns să conducă opinii, minți, destine... Iar oameni ca Rafail Noica au ajuns să fie considerați trădători ai Bisericii...
Și Copăcel vrea să îi apreciez pe alde "nenea" ai lui, cum face el! Păi nu pot în veac să îi apreciez, întrucât oamenii care m-au educat pe mine, direct sau prin operele și viața lor frumoasă și demnă erau exact din tabăra opusă lui nenea Becali. Ar însemna să mă neg nu doar pe mine, ci și pe învățătorii mei.
Pe de altă parte recunosc, da, că nu-mi face deloc plăcere să îi combat lui Copăcel idolii și valorile - măcar că îl necăjesc și nu îmi place asta. Mi-am spus opinia și mă opresc aici. Dumnezeu să ne lumineze pe toți!
|