View Single Post
Vechi 02.12.2016, 03:24:07
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Uite ce mi se pare mie că se petrece adesea pe forum și de unde ies "războaiele fratricide": Vine unul și zice: știi cum ești? Nu știi. Stai să-ți arăt eu, că o să-ți fie de folos. Și se apucă de-i face un portret cu tușe cât mai groase, cât îl ține pe el talentul, căutând, eventual, aplauzele spectatorilor. Portretizatul se simte dator să-și arate și el talentul și, cu aceeași bună intenție de a-și îndrepta fratele, îi face și el un portret, după cum se pricepe.

S-a umplut forumul de portrete; mai bine zis de caricaturi. Nu spun că n-ar avea și caricatura un rol terapeutic și în primul rând să diminueze egoul portretizatului.

Dar nu cred că pentru asta ne aflăm aici. Și mai cred că nu poți privi obiectiv pe cineva, iar portretul pe care i-l faci spune mai mult despre ochiul tău decât despre cum e celălalt "în realitate". Pentru că în profunzimea lui, celălalt este inepuizabil, și dacă pătrunzi tot mai mult - ceea ce nu poți face decât iubindu-l - vei ajunge și să te minunezi mai mult de el.

E adevărat că la unii frumusețea asta din adânc e acoperită de un strat mai gros decât la alții, însă condiția ca să o putem vedea (dacă chiar vrem asta) e scoaterea bârnei din ochiul nostru.
........:)))
P.S. Nu e râs de ironie, Alioșa, ci de încântare...:) Mai ales că mi te închipui scriind serios, grav, cu oarece abia perceptibil zâmbet pe chip....:)
P.P.S. Tocmai ne-ai spus cum suntem, ca într-o definiție vicioasă....:))) (Asta da, ar ascunde o mică ironie... Dar mică, încântarea față de elocința discursului tău rămânînd principală.)

Last edited by ioan67; 02.12.2016 at 03:33:44.
Reply With Quote