Citat:
În prealabil postat de CristianR
Nu știu dacă trebuie să te iei la trântă cu furia, însă, pentru că din conflict își trage puterea. Mai degrabă cred că trebuie s-o lași să moară de foame.
|
Tind să zic la fel.
Pentru că furia își are obârșiile și rostul ei și nu ar trebui sugrumată. Ci doar domolită, căutînd în dialogul cu ea ce anume semnalizează. Furia e ca un semn, poate chiar un semn de carte, pentru a împiedica pe omul grăbit să treacă împrăștiat la alte capitole fără să fi pritocit bine noima celor deja parcurse...
Apoi, furia sugrumată se exprimă altfel. De pildă ca un trăznet pe cer senin, în corp. Multe boli psihosomatice provin de aici, din furia înnăbușită.
Apoi furia naște dependențe. Printre alcoolici și toxicodependenți sunt mulți furioși latenți, neexorcizați de dracul care alimenetează furia. Iar acest drac nu e altceva decât o neînțelegere importantă, o nepotrivire ascunsă undeva în adâncul iubirii noastre care se vede neputincioasă și pe nedrept zăvorâtă după gratii felurite în noi...
Da, este un conflict. Între iubirea dinlăuntrul nostru și gratiile puse de mintea noastră neinstruită în cele sufletești, neluminoasă, nerodnică.
Acolo trebe coborât, în inimă, cu ajutor potrivit. Și pus oleacă de ordine.
Acest demers e urgent însă e foarte periculos și dificil. Dacă nu avem călăuza potrivită.
Așa cred, să mă ierți de opinie...