Citat:
În prealabil postat de sisu
cred ca notiunea de Dumnezeu este diferit interpretata.
In primul rind trebuie sa vorbim de Dumnezeu in sens de creator.El a creat cerurile si paminturile.El nu a fost creat.El a existat.
Este omniprezent.Deci in este in toti si in toate.N-are inceput si nici sfirsit.
Deci este in orice, in fiecare dintre noi.De-altfel El ne-a creat dupa chupul si asemanarea sa.
Evident ca El (Dumnezeu,Iehova,Elohim sau cum vreti sa-i spuneti) se gasea si in Isus.
Mai mult decit atit , Isus (dupa doctrina noastra) a fost prima creatie a lui DUmnezeu.Prima!
Deci evident ca este mai mult decit un "simplu" om (cum ziceti voi).
In momentul acesta sa spunem ca Isus este Dumnezeu este o blasfemie.El (Isus) era cu (la) Dumnezeu.Aici sint detalii car edin nefericire ne lipsesc.Nu cunoastem esenta divina.Pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vre-odata.Pe Isus, da.Sa-l fi vazut sfintii parinti?Ma indoiesc.
Isus a participat la crearea omului (Sa facem om dupa chipul si asemanrea NOASTRA).
Sa fi fost Isus si Dumnezeu ca un balaur cu 2 capete (sau mai multe)?Si asta ar fi o blasfemie.Dar ca era din "familia " Sa, da.Era acolo cu Dumnezeu.Era creatia Sa.Er a fiul Sau.Pe fiul Sau , care a participat la creatia omului, l-a trimis in "lume" ca sa-i salveze pe oameni.E ilogic sa zicem ca Isus se ruga la el insusi.
In plus voi zicind ca Isus este si Dumnezeu (Iahve) in acelasi timp nu este numai o blasfemie in fata lui Dumnezeu dar si a lui Isus ca rege al omenirii.Practic voi anulati identitatea lui Isus.El nu a fost un simplu om ci a venit ca om.E o mare diferenta.Daca voi aveti o alta viziune asupra lui Dumnezeu, jpos palaria.
Eu atita duc...
|
"Urmand deci Sfintilor Parinti, am invatat toti sa marturisim intr-un glas pe Unul si Acelasi Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, desavarsit pe Acelasi in dumnezeire si desavarsit pe Acelasi in omenitate, Dumnezeu cu adevarat si om cu adevarat pe Acelasi, din suflet rational si trup, de-o fiinta cu Tatal dupa dumnezeire si pe Acelasi de-o fiinta cu noi dupa omenitate, intru toate asemenea noua afara de pacat ; inainte de veci nascut din Tatal dupa dumnezeire, iar in zilele de pe urma Acelasi pentru noi si pentru a noastra mantuire din Maria Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, dupa omenitate ; pe Unul si Acelasi Hristos, Fiu, Domn, Unul-Nascut, cunoscut in doua firi in chip neamestecat, neschimbat, ne*impartit, nedespartit, deosebirea firilor nefiind desfiintata nicidecum din cauza unirii, ci pastrandu-se mai degraba insusirea fiecarei firi si concurgand intr-o persoana si intr-un ipostas, nu impartit si divizat in doua persoane, ci pe Unul si Acelasi Fiu, Unul-Nascut Dumnezeu-Cuvantul, Domnul nostru Iisus Hristos". (din definitia dogmatica a sinoadelor ecumenice).
Imi pare rau constat ca Iisus ramane un om sau o prima creatura a lui Dumnezeu. Cum ramane cu afirmatia Sfantului Ioan Evanghelistul "Cel ce va marturisi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el ramane intru Dumnezeu"(I Ioan 4,15)? Pentru mine, este clar. Doctrina ta este gnostica. Iar Sfantul Ioan Evanghelistul a combatut ghosticismul prin tot ceea ce a scris.