View Single Post
Vechi 08.12.2016, 16:25:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=centesimusvicesimusoctavus;637547]Caraghioase (și probabil chiar blasfemiatoare) sunt imaginațiile acestea cu Dumnezeu ce-Și încetează existența. Hristos spune că a fost mort, iar acum este viu în veci; iar eu Îl cred fără a mai specula cum poate Dumnezeu să moară și totuși să fie viu.

Pai daca ai "specula" cum spui tu ratiunii, ti-ai da seama ca al tau crez mincinos este.

Asa ca preferi credinta oarba si irationala in cuvintele unor oameni mincinosi pe care ii confuzi cu Sf. Scriptura din cauza ignorantei.

Citat:
Prea mult te preocupă aceste idei inaccesibile pentru un muritor legate de natura lui Dumnezeu, lăsând deoparte lucrurile descoperite în Revelația Divină. Scrupulos în izmă și mărar...
Asa raspundeti de fiecare data cand va este vadita minciuna?

"Hai sa nu ne mai gandim la asta, sa incercam, cu aceeasi superficialitate, sa abordam alt subiect si daca si in acela ne vom dovedi ignoranti sa cautam altul si tot asa.."

Citat:
Deci pasajele postate nu spun textual de ”despărțirea de Dumnezeu” cu atât mai puțin de ”despărțirea sufletului de trup la momentul morții”. Chiar spiritualicește vorbind, un astfel de ”mort” nu are două componente despărțite între ele mergând independent fiecare pe un drum anume.
Nu, pasajele respective se refera la moartea sufletului ca despartire a omului de Dumnezeu, un aspect care tii musai sa-l ignori.

Citat:
Aici, Dumnezeu nu a accentuat ziua morții, ci certitudinea morții.
A accentuat chiar foarte bine si momentul temprar, dar ca de obicei, in momentul in care un sectar vede ca in Sf. Scriptura scrie ce nu ii convine lui, face pe orbetele sau se lanseaza in talmaciri fantasmagorice.

Citat:
Nu e locul să facem aici analiza textului original (ebraic), că o să te legi de alte amănunte insignifiante și ne depărtăm de subiect.
haha, ca sa vezi, care va sa zica toti "Sola Scriptura" au si o copie in ebraica & cunostintele lingvistice necesare sau doar inghit pe nemestecate ceea ce voi le dati ignorand "ceea ce este scris" alb pe negru?

Pai nu erai tu avocatul ideii ca Scriptura e simpla si evidenta?

Citat:
Sunt bădăran și nesimțit pentru că te simți tu incomod cu această dogmatică absurdă?
Nu, ci pentru ca faci afirmatii care nu exista in carti de dogmatica ortodoxa.

Arata-mi unde scrie alb pe negru in dogmatica ortodoxa ca sufletele "se rotesc în jurul steașinei".

Nu pentru ca ti-ai sustinut ideile ai fost banat in nenumarate randuri ci pentru ca ai facut-o cu minciuni si lipsa de bun simt.

Citat:
Nu poți să te dezici de imaginile horror ale demonilor ce-l vizitează pe defunct înainte de urcarea sufletului lui la cer în concepția ortodoxă. Au, poți cumva?...
Lasa ca la asta ai sa primesti tu raspunsul la momentul potrivit.

Citat:
Eu nu am argumentat nici cu White, nici cu Biserica, ci doar cu Cuvântul Domnului. De ce nu încerci să faci același lucru, de ce ai nevoie de cârja Bisericii și a Sfintei Tradiții? Nu-și este de ajuns Cuvântul lui Hristos?
"Cuvantul domnului" care il ciunti fara lipsa de rusine, scotand de unde nu va convine si adaugand cand va convine ca sa iasa cum au spus mincinosii aia.

E propria voastra Traditie cu care incercati sa va sincronizati, nesfanta si chiar blasfemiatoare.