View Single Post
Vechi 09.12.2016, 18:32:06
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Așa, așa, bun venit ! :) tărâmul meu, spui? E tărâmul luptei cu sinele, cu păcatele, lumea și demonii, adică "tărâmul" oricărui creștin...

Apoi lăsam cititul, și mă puneam pe genunchi, la Sfânta Rugăciune, la Canon, o oră sau două ore, numai cu mintea la rugăciune, depinde de canon, de evenimente sau sărbătoare. Apoi la 10 seara, la somn, cu metania în mână, să adormi spunând rugăciunea inimii, apoi la 6 trezirea, la 7 să fiu la Sfânta Liturghie, la catedrală, că se ține zilnic. Așa era la facultate... și în multe alte zile libere, când vroiam să citesc... când nu eram pe forum, sau când mă uitam la documentare sau altele asemenea, când nu eram la servici, unde din nou, la magazinul bisericesc, era destul timp de citit...

Nu mă dau drept exemplu, că nu-i al meu nimic, îți arăt doar că se poate, este posibil, dacă vrei cu adevărat să citești, să te îmbunătățești, să descoperi, măcar teoretic, să studiezi teologie... Dar taina cea mare este să trăiești teologia. Că de studiat, e relativ, oarecum ușor... :)

Iartă-mă, frățior și pomenește-mă.

Da, da, mai rău ca un drac... la fel ca tine ! Mustră-ne Domnul !

Stai linistit Igor, sunt altii MULT, MULT, MULT PESTE TINE.

Sa iti zic 2 lucruri pe care le-ai NU le-ai invatat inca, pentru ca esti inca un copil.

1. In fata lui Dumnezeu conteaza structura ta ca om mai mult decat orice.
Avraam, Isaac, Iacob, precum si mult oameni drepti au fost aratati ca fiind MAI MARI decat Sfantul Antonie cel mare, si altii.

Un om din lume care este cu adevarat DREPT in toate cele sufletesti, valoreaza de 10 ori cat tot ce faci tu.

Nu ai invatat inca din tot ce ai citit ca MATURITATEA CA OM DUHOVNICESC, adica inaltimea lui Hristos este cel mai mare lucru?

Esti inca tanar, trebuie sa treci prin viata, sa vezi ca a citi si recita din carti este prea putin.
A sti sa-ti traiesti viata este de 1000 de ori mai mult.

2. Sunt crestini care fac 1 Psaltire pe zi. Si multe multe altele.

Si au grija de o casa, de o familie.

Esti un copil care nu a inteles ca dreptatea in fata lui Dumnezeu este cu totul altceva decat cititul, recitatul despre Dumnezeu si altele din astea.

E totul degeaba, daca tu esti un copil care nu a trecut prin viata si nu stii ce este viata. Le stii pe toate despre Hristos, dar NU IL CUNOSTI PE HRISTOS.

Chiar crezi ca 2 ore de rugaciune in fata lui Hristos sunt ceva?

SUNT NIMIC. Sunt un nimic total daca esti egoist, ingamfat, mandru.

Insa o ascultare dreapta, bunavointa si iubire valoreaza cu mult mai mult.

Viata nu se traiese in biblioteca, se traieste in ... viata.
Reply With Quote