Citat:
În prealabil postat de Ioana88
Mi-e si rusine sa ma plang mereu, parintele imi spune sa lupt pentru ceea ce am studiat.
|
Un sfat plin de bun simt. Urmati-l, ca de asta cerem sfat parintilor.
Asta nu inseamna neaparat sa va deschideti cabinet si/sau farmacie, iar cu atat mai putin inseamna sa umblati noaptea pe ger, ori sa faceti voluntariat. Am sa va spun o poveste adevarata, o poveste de succes din Bucurestii anului 2000. Eroul ei nu este Fat-Frumos, ci un pensionar. Unul care nu stiu exact ce lucrase, dar nu cred ca avea, nici pe departe, calificarea dv. Ei bine, prin 2000, omul, vazand ca nu se mai ajunge cu pensia, cade pe ganduri, chibzuind la cum ar mai putea el sa scoata un ban. Avea pasiunea pestilor de acvariu. Era acvarist, exista o adevarata lume a acvaristilor, oameni care au forumuri, schimba pesti, etc. O lume in care era integrat si se simtea ca pestele in apa. Bagase de seama ca aparuse deja moda acvariilor in institutii publice, dar mai ales in locuri care trebuiau sa isi arate opulenta: banci, caznouri, hoteluri, etc. Ei bine, avand ca baza materiala masina personala si un furtun de tip "sufla in butoiul de varza murata", s-a apucat sa distribuie oferte. Oferim instalari de acvarii. Repede s-a prins ca o mina de aur nu e atat sa instalezi acvariul, lucru care cere o osteneala pe care batranul o facea cu placere, cat sa determini partenerul de contract sa se aboneze la servicii de intretinere a acvariului. Fiindca partenerul de contract este directorul de hotel, sau bancherul, sau seful de cazinou, care nu are nici stiinta, nici cheful sa curete acvariul periodic, nici nu-i renteaza sa angajeze pe cineva. Ci, odata acvariul instalat, prefera ceea ce se cheama "serviciu externalizat" pentru intretinerea lui. Ei bine, omul cu asta si-a continuat afacerea. Cat cerea ? Habar nu am, vreo suta sau doua de euro pe luna, sa zicem. Pesemne ca depindea de cate acvarii, de cat de mari sunt, etc. Ajunsese la clienti cu acvarii extrem de sofisticate, dar, oricat de sofisticat e un acvariu, toate au nevoie de schimbat apa, raclaj, izolat pesti bolnavi, determinat pH-ul apei, etc, etc. Intr-un cuvant, intretinere. Cand a depasit 20 de clienti abonati, fiul sau, care avea o meserie banoasa si era in plina cariera, cand a vazut cam cat castiga batranul sau tata si faptul ca incepe sa fie depasit de afacerea despre care crezuse ca e o joaca a senectutii ca sa-si umple vremea, s-a lasat de cariera, a invatat repede cele 20 de chestii pe care trebuie sa le stii despre un acvariu si a devenit asociatul tatalui, caruia pesemne, in ziua de azi, i-o fi preluat afacerea.
Nu inseamna sa faceti acelasi lucru. Acuma, in 2016, poate ca e deja un segment de piata saturat. Dar sunt mereu oprotunitati: usi care se deschid cand sunteti in fata lor, dar care si se inchid repede daca nu intrati. Ceea ce va indemn sa retineti din toata povestea este ca aveti nevoie de o idee si de un pic de entuziasm ca sa o puneti pe roate. Si, inainte de toate, ajutorul lui Dumnezeu, in persoana Spiritului Sfant, care e Domnul si de Viata facatorul, pe toate punandu-le in miscare.
Har de la El si succes!