Eu am inceput sa citesc Biblia acum 13 ani. De atunci nu ma satur sa o citesc. Dar lucrul acesta s-a intamplat dupa ce m-am intors cu fata catre Dumnezeu si l-am rugat sa ma jute sa scap de naucirile care imi inrobisera mintea. Citeam multa parapsihologie si OZN-istica si aproape ca nu-mi mai puteam stapani gandurile. Printre aceste carti erau si interpretari ale Bibliei din perspectiva celor ce cred in extraterestrii. Asa am deschis eu prima oara Biblia. Am vrut sa verific daca ce spun ei este adevarat, numai ca nu am inteles nimic atunci din ceea ce citeam in Biblie. Si am renuntat. Apoi, intr-un gest de disperare, l-am rugat pe Dumnezeu sa ma scape de gandurile inrobitoare care pusesera stapanire pe mine. Si a facut-o: de a doua zi nu am mai simtit nevoia de a citi acele carti pacatoase. Apoi, am inceput sa citesc din nou Biblia. De atunci simt viata din ea, ptr ca pot citi un pasaj de mai multe ori si de fiecare data sa gasesc in el ceva nou, datator de viata si speranta si care de multe ori imi ofera raspuns la intrebarile sau problemele curente.
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Si El a fost scris ptr noi, ptr fiecare din noi. Daca nu o putem intelege, de ce sa o citim, si daca nu trebuie sa o citim, atunci de ce o gasim in toate bisericile spre vanzare.
Parerea mea este ca Biblia se poate citi si fiecare intelege in functie de harul pe care Dumnezeu i l-a dat, de gradul de credinta. Toata viata crestem in credinta si vom deslusi din ea din ce in ce mai mult. Biblia este un cuvant viu ptr ca ea poata sa ne vorbeasca personal fiecaruia dintre noi. Duhul Sfant ne ajuta sa o citim ptr ca altfel nu o putem intelege prin firea noastra pamanteasca. Si Duhul Sfant a fost trimis de Tatal si Fiul ca sa fie cu noi, asa cum Iisus a fost. Adica El va vorbi direct tuturor celor ce vor sa auda.
Concluzia mea este ca putem sa dezbatem aici ceea ce ne framanta sau nu intelegem din Scriptura.
Eu daca am nelamuriri am sa le postez.
|