View Single Post
Vechi 13.12.2016, 15:58:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Părintele Cleopa de ce nu folosim instrumentele la închinare

„Răspunsul charismaticului părinte Cleopa este edificator în acest sens: „Cel mai bun organ de a cânta lui Dumnezeu este gura și inima omului. Așa este în Biserica Răsăritului. La catolici se cântă din orgă; dar aceea este distracție și are notă de teatru. Nu ne ducem să ne distrăm la biserică, căci orga te risipește cu mintea în altă parte. Trebuie să cânt din inima mea, că auzi ce spune: «Răcnit-am din suspinarea inimii mele». Gura noastră să laude pe Dumnezeu, că zice psalmistul: «Bine voi cuvânta pe Domnul întru toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea»”.[/b]

http://www.doxologia.ro/puncte-de-ve...erica-ortodoxa

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si de ce preotul nu, dar crestinul, botezat in numele Sfintei Treimi, da?
E mai rezistent mireanul la "spurcare"?
Au fost mustrate și petrecerile de nuntă cu zarafi, iar un subcapitol era tocmai referirea la faptul că preotul poate să iasă de la nuntă dacă petrecerea o ia razna ca o confirmare a faptului că nu e bună practica.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ba da, cum sa nu, tocmai asta e tragedia, ca e modul lor de inchinare.
Adica, stiu ca exista biserica, dar acolo sa se duca babele si aia care sunt pe moarte, cat te mai tin balamalele, crasma/barul/clubul e biserica.
Si evreii "sareau ca tapii", si unii din crestinii ortientali, ca un anume mode de inchinare si se pare ca Dumnezeu nu le gaseste vina pentru asta.
Dacă ar aduce în biserică bodega și ar impune-o ca pe o normă s-ar putea spune că face parte din „modul de închinare” altfel nu face.

Un eveniment singular petrecut la Ierusalim nu e un semn că există un asemenea cult în Biserica Ortodoxă în care instrumentele muzicale sunt folosite la închinare, ca să nu mai spun că doar prin Africa la triburi sar așa.

La Biserica Sfântului Mormânt vin tot felul de culte, cum se poate dovedi că obiceiul e adus de grecii ortodocși care au autoritate canonică acolo sau chiar și de arabii creștini și nu cumva obiceiul e adus de tot felul de secte care n-au treabă cu ortodoxia ?

Grecii ortodocși nu au tobe în Biserica lor și ei au autoritate canonică la Patriarhia Ierusalimului.

Iar arabii chiar și cei musulmani au preluat psalmodierile și imnele vocale din spațiile ortodoxe cucerite și le-au adaptat doctrinei lor.

Eu arătam doar un fragment din roadele reformei și ce mai inventează unii ca să se diferențieze de ceilalți pentru a putea controla ei o adunare cu toate privilegiile de rigoare.

Last edited by Iorest; 13.12.2016 at 16:48:30.
Reply With Quote